
Kirpeä sumakki ja raikas leipäsalaatti antavat paistetulle siialle maailmanmatkaajan maineen.
Paistettu siika ja fattoush-salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Suolaa siikafileet. Tee salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä öljyä lukuun ottamatta kaikki kastikkeen aineet salaattikulhossa. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita öljy joukkoon.
- Viipaloi kesäsipulit varsineen. Lohko tomaatit. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Revi salaatti. Lisää salaattiainekset kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita.
- Revi pitaleipä paloiksi. Paahda niitä pannussa öljyssä tai grillaa muutama minuutti. Lisää ne salaattiin.
- Laita siikafileet nahkapuoli alaspäin kuumaan pannuun voi-öljyseokseen. Kypsennä keskilämmöllä 4–5 minuuttia tai kunnes kala muuttuu läpikuultamattomaksi. Lusikoi kuumaa rasvaa kalan päälle. Rouhi päälle pippuria ja tarjoa salaatin kanssa.