Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kirpeä sumakki ja raikas leipäsalaatti antavat paistetulle siialle maailmanmatkaajan maineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu siika ja fattoush-salaatti

Ainekset

600
g
ruodottomia siikafileitä
1
tl
hienoa merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
Fatooush-salaatti
2
kesäpunasipulia
4
tomaattia
1/2
kurkkua
2
baby gem -salaattia
1
dl
mintunlehtiä
1
dl
lehtipersiljanlehtiä
2
pitaleipää
1
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
tl
sumakkia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
punaviinietikkaa
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Suolaa siikafileet. Tee salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä öljyä lukuun ottamatta kaikki kastikkeen aineet salaattikulhossa. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita öljy joukkoon.
  2. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Lohko tomaatit. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Revi salaatti. Lisää salaattiainekset kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita.
  3. Revi pitaleipä paloiksi. Paahda niitä pannussa öljyssä tai grillaa muutama minuutti. Lisää ne salaattiin.
  4. Laita siikafileet nahkapuoli alaspäin kuumaan pannuun voi-öljyseokseen. Kypsennä keskilämmöllä 4–5 minuuttia tai kunnes kala muuttuu läpikuultamattomaksi. Lusikoi kuumaa rasvaa kalan päälle. Rouhi päälle pippuria ja tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmista perunat pastan tapaan: keitä kypsiksi ja sekoita yksinkertaiseen kastikkeeseen. Tämä helppo arkiruoka yhdistää peston, ranskankerman, savukalan ja perunat samaan kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-pestoperunat

Ainekset

800
g
perunoita
500
g
lämminsavulohta
1
prk (150 g)
pestoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
100
g
lehtikaalia
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Ota kalasta haarukalla paloja kulhoon. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Sekoita lehtikaalin palat, pesto ja ranskankerma lohen joukkoon. Mausta pippurilla.

  3. Kaada perunoista vesi pois ja nosta kattila hetkeksi hellalle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kumoa perunat kulhoon ja sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Raikas ja eksoottinen kinilaw on Filippiinien versio cevichestä. Rasvainen nieriä sopii hyvin upotettavaksi inkiväärillä ja limetillä maustettuun riisiviinietikkaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriä-kinilaw

Ainekset

400
g
nieriää fileenä
pala
kurkkua
1
punasipulia
1
chili
1
limen kuori ja mehu
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot ja nahka. Leikkaa kala pieniksi haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi kurkku, hienonna sipuli ja chili. Raasta limen kuori isoon kulhoon ja purista mukaan mehu. Raasta mehuun inkivääriä ja lisää etikka, sokeri ja suola. Vispaa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen.

  2. Laita kala, sipuli ja kurkku liemeen, lisää kookos ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt voit unohtaa pannun, sillä tämän herkkupastan höysteet, lehtikaali ja sienet, paahdetaan uunissa pellillä. Napakan kypsäksi keitetty pasta imaisee syksyiset maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-lehtikaalipasta

Ainekset

300
g (n. 1 l)
kantarelleja tai suppilovahveroita
250
g
lehtikaalia
Maustekastike
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut valkosipulinkynnet
2
valkosipulinkynttä
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa
2
rkl
pastan keitinvettä
1
rkl
voita
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Puhdista ja paloittele kantarellit tai suppilovahverot. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti, hienonna lehdet. Laita sienet ja lehtikaali kulhoon.

  3. Tee maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna rosmariinin lehdet. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike lehtikaalin ja sienten joukkoon. Levitä sieni-lehtikaaliseos leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kokonaisina pienen folioarkin päälle. Lisää päälle öljyä ja suolaa. Kääräise folio paketiksi ja se pellille sieniseoksen viereen. Laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Kasvisten paahtuessa keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 2 ruokalusikallista keitinvettä kastikkeeseen.

  6. Hienonna pehmenneet valkosipulinkynnet. Sekoita valutettu pasta, 2 rkl keitinvettä, voi, valkosipuli ja sieni-lehtikaaliseos keskenään. Halutessasi raasta parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Unelmanpehmeä Dalgona-kahvi on maailman villinnyt trendijuoma. Eikä ihme, helppoon herkkuun tarvitsee vain pikakahvijauhetta, makeutusainetta ja maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
4
dl
kuumaa maitoa

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, hunaja ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Vatkaa sen jälkeen seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen muutama minuutti.

  2. Kaada kuuma maito lasiin tai mukiin. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursottamalla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)