
Curryn juju on mausteiden kypsentäminen ensin. Lisää kala ihan viimeisenä, jotta se pysyy mehevänä.
Kookos-kalacurry
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kvinoa kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kala noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Paloittele kukkakaali veitsellä.
- Pilko chili sekä kuoritut valkosipulit, inkivääri ja kurkuma. Kuullota paloja öljyssä padassa tai kattilassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja currytahna. Kuori ja lohko sipuli ja lisää mausteiden joukkoon. Kaada kookosmaito ja vesi pataan, ja murenna liemikuutio joukkoon.
- Lisää kukkakaalit pataan ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes kukkakaali pehmenee hieman mutta on vielä napakkaa.
- Lisää kalat pataan ja anna kiehua, kunnes kala on kypsää, noin 3 minuuttia.
- Viimeistele pata hienonnetulla korianterilla ja tarjoa kvinoan kanssa.