Etelän ruuan kanssa tarjotaan aina kuohkean kosteaa maissileipää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Maissileipä
Ainesosat
2 1/2
dl
maissijauhoja (esim. Risenta)
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
ruokasoodaa
3
dl
piimää
1
kanamuna
2
rkl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30x20 cm).
- Yhdistä kuivat aineet soodaa lukuun ottamatta isossa kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa piimä ja sooda.
- Vatkaa kananmuna ja sokeri omassa kulhossaan käsivispilällä. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada kananmunaseos piimä-sooda-seoksen joukkoon ja sekoita. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikinaan ei tule liikaa sitkoa.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Kumoa hieman jäähtynyt leipä leikkuulaudalle ja leikkaa neliöiksi.
(8 palaa, 15 min +kypsennys 25 min)