Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydellinen kesäruoka syntyy pienistä kaloista, uusista potuista ja tomaattisesta kastikkeesta. Kyytiin vielä vähän oliivia, ja ihana italialainen pata on valmis. Laiska laittaa ahvenet paloina kastikkeen joukkoon, viitseliäämpi pikapaistaa kalat voissa. Lopputulos on aina herkullinen.

Vinkki: Voit myös leikata ahvenet muutaman sentin kokoisiksi paloiksi ja laittaa ne kypsymään suoraan pataan. Ne valmistuvat muutamassa minuutissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen ahvenpata

Ainekset

1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
2
kesäporkkanaa
8-12
pientä varhaisperunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
prk
(400 g) kirsikkatomaatteja tai paseerattuja tomaatteja
n. 3
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
2
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
1
rkl
pieniä kapriksia
(suolaa)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
basilikanlehtiä
Tarjoiluun
n. 400
g
ruodottomia ahvenfileitä
2
rkl
voita
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota kesäsipulin varret sivuun ja käytä ne koristeluun. Harjaa porkkanat ja perunat puhtaaksi. Viipaloi porkkanat ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulisilppua pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat ja perunat. Kaada pannuun tomaatit ja kasvisliemi. Mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa kasvislientä.
  3. Lisää pataan oliivit ja kaprikset. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa. Huomioi, että kasvisliemi on jo itsessään suolaista.
  4. Taputtele ahvenfileet kuiviksi talouspaperilla. Paista niitä muutama minuutti molemmilta puolilta voissa pannulla tai grillin parilalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  5. Koristele pata sipulinvarsilla ja basilikalla.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Kesän raikkain alkupala sisältää pehmeää, raakakypsytettyä lohta, makeaa mansikkaa ja pienen chilin poltteen.

Vinkki! Kun tuoreita mansikoita ei ole saatavilla, korvaa marjat granaattiomenan siemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-mansikkaceviche

Ainekset

250
g
erittäin tuoretta, ruodotonta lohta
1
pieni punasipuli
1
tuore chili (keskivahva)
2
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
12
tuoretta mansikkaa
suolaa, mustapippuria (myllystä) ja sokeria
tarjoiluun halutessasi maissinachoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala muutaman sentin kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Pilko punasipuli ja chili hyvin pieneksi ja poista chilistä siemenet. Yhdistä ainekset, lisää pieni hippunen suolaa, mustapippuria ja sokeria joukkoon. Ota muutama korianterinlehti sivuun koristelua varten ja hienonna loput seokseen.
  2. Anna cevichen tekeytyä 20 minuuttia. Pilko sillä aikaa mansikat isohkoiksi siivuiksi. Lisää mansikat ja loput korianterinlehdet annoksiin vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi maissinachojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Kanelilla ryyditetty belugalinssisalaatti pistää veren kiertämään.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-fetasalaatti

Ainekset

2
dl
belugalinssejä
1/2
l
vettä
1
kanelitanko
1
tl
suolaa
400
g
kesäkurpitsaa
6
valkosipulinkynttä
1
rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
1
l
rucolaa
1 1/2
dl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
sitruunan mehu
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit. Laita ne veden ja kanelitangon kanssa kattilaan. Lisää suola ja keitä 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Ota kanelitanko pois.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannussa molemmin puolin muutama minuutti eli kunnes ne saavat kauniin raidoituksen. Ota viipaleet lautaselle odottamaan. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Paahda valkosipulia pannussa molemmin puolin muutamia minuutteja.
  3. Halkaise tomaatit ja murenna feta. Hienonna rucola ja minttu.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon muut aineet.
  5. Yhdistä salaattiainekset ja lisää joukkoon kastike.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)