Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydellinen kesäruoka syntyy pienistä kaloista, uusista potuista ja tomaattisesta kastikkeesta. Kyytiin vielä vähän oliivia, ja ihana italialainen pata on valmis. Laiska laittaa ahvenet paloina kastikkeen joukkoon, viitseliäämpi pikapaistaa kalat voissa. Lopputulos on aina herkullinen.

Vinkki: Voit myös leikata ahvenet muutaman sentin kokoisiksi paloiksi ja laittaa ne kypsymään suoraan pataan. Ne valmistuvat muutamassa minuutissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen ahvenpata

Ainekset

1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
2
kesäporkkanaa
8-12
pientä varhaisperunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
prk
(400 g) kirsikkatomaatteja tai paseerattuja tomaatteja
n. 3
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
2
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
1
rkl
pieniä kapriksia
(suolaa)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
basilikanlehtiä
Tarjoiluun
n. 400
g
ruodottomia ahvenfileitä
2
rkl
voita
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota kesäsipulin varret sivuun ja käytä ne koristeluun. Harjaa porkkanat ja perunat puhtaaksi. Viipaloi porkkanat ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulisilppua pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat ja perunat. Kaada pannuun tomaatit ja kasvisliemi. Mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa kasvislientä.
  3. Lisää pataan oliivit ja kaprikset. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa. Huomioi, että kasvisliemi on jo itsessään suolaista.
  4. Taputtele ahvenfileet kuiviksi talouspaperilla. Paista niitä muutama minuutti molemmilta puolilta voissa pannulla tai grillin parilalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  5. Koristele pata sipulinvarsilla ja basilikalla.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Taivaalliseen punajuuripastaan tarvitset vain 5 raaka-ainetta ja 20 minuuttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-gorgonzolapasta

Ainekset

4
punajuurta
1
rkl
öljyä
2
rkl
balsamicoa
150
g
gorgonzola-sinihomejuustoa
400
g
pastaa
Koristeluun
50
g
gorgonzola-sinihomejuustoa

Työvaiheet

 

  1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Leikkaa punajuurista kannat. Kuori punajuuret, ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punajuuriraaste ja kuullota sitä 5 minuuttia. Lisää balsamico ja laske levyn lämpötilaa.
  4. Suolaa pastavesi, ja laita pasta kiehumaan.
  5. Murenna juusto pannulle. Sekoita. Nosta kypsä pasta pannulle. Anna sen kiehua hetki kastikkeessa. Jaa lautasille. Viimeistele juustolla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Paahdetulla kurpitsalla täytetyt makirullat ovat vegaanisia.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Musta sushi

Ainekset

Musta sushi
½
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
½
tl
chilijauhetta
2
dl
mustaa riisiä
200
g
punakaalia
2
rkl
sushiriisietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
8
norilevyä
sushi-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa tikuiksi. Levitä uunivuokaan, lorauta päälle öljy ja ripottele chilijauhe. Sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Leikkaa kaali ohuen ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Sekoita kaalin joukkoon etikka, sokeri ja suola. Painele ja sekoittele kaalia puulusikalla tai käsin, jotta maut imeytyvät kaikkialle.

  3. Kun riisi ja kurpitsat ovat jäähtyneet, kokoa sushit. Levitä norilevy sushimatolle tai leivinpapaperin palalle. Jätä sinua lähimpään reunaan noin sentti vapaata tilaa. Levitä riisiä ohut kerros keskiosaan saakka. Kokoa sen päälle muutama kurpitsatikku, kaalia ja sushi-inkivääriä. Rullaa tiukasti ja kostuta reuna tarpeen mukaan vedellä, jotta rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä kiekoiksi.

Kommentit (0)