
Etelän ruuan kanssa tarjotaan aina kuohkean kosteaa maissileipää.
Tomaattinen rapupata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kalttaa tomaatit eli kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja irrota kuori. Halkaise tomaatit, poista siemenet lusikalla ja kuutioi hedelmäliha.
- Paista jättirapuja kuumassa pannussa voissa noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes ravut ovat kauniin punaisia. Siirrä ravut pois pannusta.
- Lisää oliiviöljy pannuun ja kuullota sipuleita 3–4 minuuttia. Sipuleiden kypsyessä kuutioi paprika. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita paprika- ja tomaattikuutiot, chili, maissi ja tabasco sipulin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, sokerilla ja suolalla. Hienonna joukkoon lehtipersilja. Keitä vielä 5 minuuttia alhaisella lämmöllä.
- Lisää ravut pannuun ja tarjoa maissileivän kanssa (ks. ohje alhaalla).
Maissileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30x20 cm).
- Yhdistä kuivat aineet soodaa lukuun ottamatta isossa kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa piimä ja sooda.
- Vatkaa kananmuna ja sokeri omassa kulhossaan käsivispilällä. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada kananmunaseos piimä-sooda-seoksen joukkoon ja sekoita. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikinaan ei tule liikaa sitkoa.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Kumoa hieman jäähtynyt leipä leikkuulaudalle ja leikkaa neliöiksi.
(8 palaa, 15 min +kypsennys 25 min)