
Välimeren haukipata
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.
-
Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
-
Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.
Miksi kukaan käyttäisi haukea välimerellisessä ruuassa? Haukihan on huonon makuinen kala itsessään ja toki jos sitä meinaa laittaa ruuaksi, pitää silloin käyttää reilusti mausteita peittämään hauen paha ominaismaku. Toki näinkin saa syötävää ruokaa, mutta miksi ei käyttäisi hyvää ja maistuvaa raaka-ainetta ruuassa? Tuossa esim. turska tai meriahvem, ehkä siika tai kampela, toimisi paljon paremmin.
Työvaiheen 3) mukaan tölkit lisätään pataan. Tuskin nyt sentään. Kannattaisiko korjata näin: "Huuhtele tolkit vedella ja lisaa vesi pataan"? Kiitos reseptistä. Olenkin kaivannut hyvää reseptiä, johon sopii harissaa, joten tätä pitää kokeilla joko kampelasta tai turskasta. Itse tehtyä tulista harissaa löytyy aina jääkaapista, kun harissamajoneesia tulee tehtyä usein.
Ensimmäinen kommentoija sanoi haukea huonon makuiseksi kalaksi. En yhtään ymmärrä; hauki on hieno hieno ruokakala, meidän perheessä syödään säännöllisesti ihan vain voissa paistettua haukifilettä, ja maistuu aikuisille, teineille ja pienimmille. Mutta mutta, makunsa kullakin. Hyvää kevättä kaikille!