Kaisu P. on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Annoksia
4
Valmistusaika
1/2 h
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala kikhernefusilli salaatti

Ainekset

200
G
kikhernefusilli
1 (185 g)
Prk
Tonnikala
1-2
Kpl
Suolakurkku
1
Dl
Aurinkokuivattutomaatti
1
Kpl
Iso omena
2
Vartta
Kevätsipulia
Suola
Mustapippuri rouhetta
1
Rkl
Tumjami
1/2
Dl
Aurinkokuivatuntomaatin öljyä

Työvaiheet

Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää suola ja kikhernefusillit kiehuvaan veteen.
Anna kiehua ilman kantta 4 minuuttia.
Valuta vesi.
Pilko kurkut,tomaatit,sipulit ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina

Kauppojen palvelutiskillä tarjottavaa herkullista lohiviettelystä voit ihan hyvin valmistaa itsekin - vieläpä maidottomana ja laktoosittomana. Herkullisen makuinen ja näyttävä lohiviettelyssalaatti sopii pienten ruisnappien, ruokaisten smörrebrödien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Voit valmistaa lohiviettelystä myös ihan tavallisen arkiruoan, kuten kasvispihvien lisukkeeksi. Savulohiviettelys viettelee nimensä mukaisesti, salaattia ei sitten jää koskaan ”yli”, sen viimeiset nokareet sipaistaan sukkelaan viimeistään iltapalaksi voileivän päälle.

Kurkkaa ainekset ja...

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Serranokinkulla vyötetyt haukirullat maistuvat ihanasti salvialta ja sinapilta. Samassa vuoassa kypsyvät mehevät lisukekasvikset.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Serrano-haukirullat

Ainekset

800
g
haukifilettä
2
rkl
karkeaa maalaissinappia
1 + 1
tl
suolaa
8-12
salvianlehteä
1
pkt (100 g)
serranokinkkua
2
porkkanaa
2
punasipulia
1
rs(250 g)
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2 + 1
rkl
öljyä
1
rk
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa filee ruodottomaksi: aseta se leikkuulaudalle (nahaton) nahkapuoli alaspäin. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan ruotorivin vierestä veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella.
  3. Pyyhi fileepalat kuiviksi ja jaa ne neljäksi annospalaksi. Sivele sinappia pintaan ja mausta kalapalat 1 tl:lla suolaa. Laita salvianlehtiä päälle ja kääri kala rullalle. Kääri kinkkuviipaleet tiiviisti kalarullien ympärille.  
  4. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipulit.
  5. Yhdistä porkkanat, sipulit, tomaatit ja oliivit laakeassa uunivuoassa. Mausta 1 tl:lla suolaa. Pirskota 2 rkl öljyä ja balsamiviinietikka päälle. Laita kalarullat vuokaan vihannesten päälle ja sivele pinta öljyllä. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kalapalojen paksuudesta riippuen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Gluteeniton pullataikina onnistuu helposti taikinakoukuilla, yhden kohotuksen taktiikalla. Saat siitä ihanan pohjan puolukkapiirakalle. Viimeistele syksyinen piirakka toffeesattumilla.

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
1/2
dl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
1/2–1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 5 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  4. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen. 
  5. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22–25 minuuttia.
  6. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 244 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Video Anna Huovinen ja Emilia Kolari

Japanilaisen keittiön lahja maailmalle! Paista ihana, aito teriyakilohi kotonasi. Tarvitset vain muutaman aineksen.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakilohi

Ainekset

400-600
g
lohifileetä
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
Teriyakikastike
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
sokeria
1
dl
sakea
Pinnalle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee reiluiksi paloiksi.
  2. Yhdistä soija, sokeri ja sake kulhossa.
  3. Paista lohifileepaloja pannulla öljyssä keskilämmöllä 3-4 minuuttia, käännä palat ja paista vielä 2 minuuttia. Nosta pannulta.
  4. Kaada teriyakikastike pannulle ja kiehauta. Nostele pannuun lohipalat ja anna niiden kypsyä pari minuuttia. Valele samalla lohipaloja kastikkeella.
  5. Ripauta pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)