Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
13:28 | 16.4.2015

Herkullinen&raikas sitruunalohipasta

Lisää omaan keittokirjaan
Mira M. on lisännyt 4 reseptiä

Sanat helppo, raikas & hienostunut kuvaavat hyvin tätä herkullista sitruunalohipastaa. Sopii hyvin hienommaksi arkiruoaksi tai miksei viikonlopun viettoon valkoviinin kera. Mieheni kanssa yksi tämän hetken ehdottomista suosikeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
20 min
Helppo

Herkullinen&raikas sitruunalohipasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Sitruunalohipasta
300
g
lohisuikaleet
250
g
fettuccine-tuorepastaa
1
kpl
sitruuna
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
pussi
parmesan-juustoraastetta
30
g
voita
2
dl
kuohukerma

Vaiheet

Aloita raastamalla sitruunan kuori kulhoon. Kun olet raastanut koko sitruunan kuoren, leikkaa sitruuna kahtia ja purista sitruunamehut lasiin. Tämän jälkeen sulata noin 30g voita pannulla ja lisää sekaan raastettu sitruunan kuori ja puristamasi sitruunan mehu. Mikäli haluat vähemmän sitruksisen kastikkeen, älä lisää aivan koko raastetta ja mehua. Sekoittele seosta muutama minuutti pannulla keskisuurella lämmöllä. Sitten voit halutessasi lisätä noin desin kuivaa valkoviiniä sekaan (resepti onnistuu hyvin myös ilman valkoviiniä). Jos lisäsit valkoviinin, lisää tämän jälkeen lieden lämpöä hetkeksi samalla sekoitellen. Sitten lisää pannulle 2 dl kermaa ja anna miedolla lämmöllä kastikkeen hautua ainakin 5 min välilllä sekoitellen. Kastiketta voit halutessasi maustaa esimerkiksi timjamilla. 

Lohisuikaleita voit alkaa paistaa samalla kun valmistat kastiketta. Lisää loheen reippasti suolaa, mikäli se ei ole valmiiksi suolattua. Kun lohet ovat paistuneet kaada ne kastikkeen sekaan ja jatka hetki sekoittelua. 

Lopuksi keitä vielä fettuccine-pasta kattilassa pastapussin ohjeiden mukaisesti ja varo ettei pasta ole vedessä yliaikaa. Lisää keitinveteen suolaa. Kun pasta on valmis ja vedet valutettu, lisää se kastikkeen sekaan ja pyörittele pastaa kastikkeen seassa. Laita annokset lautasille ja ripottele päälle reilusti parmesanjuustoraastetta ja koristele esim. basilikan lehdellä kuten kuvassa. Tarjoile esim. kastikkeessa käyttämäsi valkoviinin kanssa. Toimivaksi valkoviiniksi on testattu muun muassa Etelä-Afrikkalainen KWV Chardonnay, joka on maultaan myös hennon sitruksinen. 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
Pasta
sitruuna
lohipasta

Suosituimmat

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini