Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Emmi Niemelä KUVA Piia Arnould

Hyvän arkipastan tunnistaa siitä, että makua ja oliiviöljyä on runsaasti ja kastike syntyy pastan kiehuessa. Sellainen on tämä koko perheen lempparipasta, joka on saanut nimensä erään sulhasen bestmanin mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Bestmanin tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
1-2
palloa
mozzarellaa
1
sitruuna
Kastike
3-4
rkl
kapriksia
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
prk
tonnikalapaloja öljyssä
3
rkl
oliiviöljyä
1/2-1
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Hienonna kapriksia hiukan veitsellä. Hienonna persilja ja jätä hieman koristeluun. Valuta tonnikala. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Kuutioi tai revi mozzarella tai anna lasten paloitella se. Lohko sitruuna.
  4. Valuta pasta. Laita tonnikalakastike kattilaan ja lämmitä. Sekoita pasta joukkoon. Tarkista maku. Ripottele mozzarellaa ja persiljaa päälle ja lisää pippuria ja oliiviöljyä pinnalle. Kata sitruunaviipaleet halukkaille pöytään.

Vinkki! Jos kaapissa on kevätsipulia tai purjoa, voit lisätä sitä kastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koskenlaskija-sulatejuusto toimii makaronilaatikossa todella hyvin. Helppoa ja maukasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
jauhelihaa
150
g
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
400
g
makaroneja (tummia)
1
kpl
sipuli
1
kpl
lihaliemikuutio
3
rkl
tomaattisosetta
ripaus
pippuria
ripaus
oreganoa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
3. Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
4. Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Raikas ja eksoottinen kinilaw on Filippiinien versio cevichestä. Rasvainen nieriä sopii hyvin upotettavaksi inkiväärillä ja limetillä maustettuun riisiviinietikkaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriä-kinilaw

Ainekset

400
g
nieriää fileenä
pala
kurkkua
1
punasipulia
1
chili
1
limen kuori ja mehu
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot ja nahka. Leikkaa kala pieniksi haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi kurkku, hienonna sipuli ja chili. Raasta limen kuori isoon kulhoon ja purista mukaan mehu. Raasta mehuun inkivääriä ja lisää etikka, sokeri ja suola. Vispaa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen.

  2. Laita kala, sipuli ja kurkku liemeen, lisää kookos ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt voit unohtaa pannun, sillä tämän herkkupastan höysteet, lehtikaali ja sienet, paahdetaan uunissa pellillä. Napakan kypsäksi keitetty pasta imaisee syksyiset maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-lehtikaalipasta

Ainekset

300
g (n. 1 l)
kantarelleja tai suppilovahveroita
250
g
lehtikaalia
Maustekastike
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut valkosipulinkynnet
2
valkosipulinkynttä
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa
2
rkl
pastan keitinvettä
1
rkl
voita
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Puhdista ja paloittele kantarellit tai suppilovahverot. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti, hienonna lehdet. Laita sienet ja lehtikaali kulhoon.

  3. Tee maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna rosmariinin lehdet. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike lehtikaalin ja sienten joukkoon. Levitä sieni-lehtikaaliseos leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kokonaisina pienen folioarkin päälle. Lisää päälle öljyä ja suolaa. Kääräise folio paketiksi ja se pellille sieniseoksen viereen. Laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Kasvisten paahtuessa keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 2 ruokalusikallista keitinvettä kastikkeeseen.

  6. Hienonna pehmenneet valkosipulinkynnet. Sekoita valutettu pasta, 2 rkl keitinvettä, voi, valkosipuli ja sieni-lehtikaaliseos keskenään. Halutessasi raasta parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Unelmanpehmeä Dalgona-kahvi on maailman villinnyt trendijuoma. Eikä ihme, helppoon herkkuun tarvitsee vain pikakahvijauhetta, makeutusainetta ja maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
4
dl
kuumaa maitoa

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, hunaja ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Vatkaa sen jälkeen seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen muutama minuutti.

  2. Kaada kuuma maito lasiin tai mukiin. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursottamalla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)