Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Emmi Niemelä KUVA Piia Arnould

Hyvän arkipastan tunnistaa siitä, että makua ja oliiviöljyä on runsaasti ja kastike syntyy pastan kiehuessa. Sellainen on tämä koko perheen lempparipasta, joka on saanut nimensä erään sulhasen bestmanin mukaan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Bestmanin tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
1-2
palloa
mozzarellaa
1
sitruuna
Kastike
3-4
rkl
kapriksia
1
ruukku
persiljaa
2
prk
tonnikalapaloja öljyssä
3
rkl
oliiviöljyä
1/2-1
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Hienonna kapriksia hiukan veitsellä. Hienonna persilja ja jätä hieman koristeluun. Valuta tonnikala. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Kuutioi tai revi mozzarella tai anna lasten paloitella se. Lohko sitruuna.
  4. Valuta pasta. Laita tonnikalakastike kattilaan ja lämmitä. Sekoita pasta joukkoon. Tarkista maku. Ripottele mozzarellaa ja persiljaa päälle ja lisää pippuria ja oliiviöljyä pinnalle. Kata sitruunaviipaleet halukkaille pöytään.

Vinkki! Jos kaapissa on kevätsipulia tai purjoa, voit lisätä sitä kastikkeeseen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Risoton vati, Sokos.
Risoton vati, Sokos.

Puolen tunnin luksusruokaa. Tässä risotossa perinteisen valkoviinin sijaan raikasta sitruunankuorta ja -mehua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut siikafileet ja sitruuna-hernerisotto

Ainekset

600
g
ruodotonta siikafileetä
2
rkl
voita paistamiseen
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
Risotto
6–7
dl
kasvislientä (fondista)
1
sitruuna (kuori ja mehu)
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2 1/2
dl
risottoriisiä
200
g
pakasteherneitä
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin risotto. Kuumenna kasvisliemi pienessä kattilassa ja pidä se kuumana. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja laita se sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä laakeassa kasarissa keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota sitä pari minuuttia, kunnes riisin reunat muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Purista sitruunasta 2 rkl mehua riisin joukkoon. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kasvislientä ja uusi kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt, kunnes riisi on napakan kypsää. Tähän menee noin 15 minuuttia.
  3. Paista siikafileitä voissa pannussa 2 minuuttia, käännä ja paista vielä noin 1 minuutti. Jos valitset nahallisen fileen, aloita paistaminen nahkapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää risottoon kauhallinen kuumaa kasvislientä ja pakasteherneet, Kuumenna risotto. Raasta juusto ja lisää se, voi ja raastettu sitruunankuori risottoon. Tarjoa siian kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lehtikaali, oliivit ja punaviini ryhdistävät takavuosilta tutun italianpadan. Kun herkku vielä tarjotaan ricottajuuston kanssa, se ei voisi olla kauempana monille tutusta valmispussipadasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi italianpata

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
2
sipulia
150
g
lehtikaalia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä (fondista)
2
dl
orzo-pastaa (tai muuta minipastaa)
1 1/2
dl
mustia oliiveja
1
rosmariininoksa tai
1
tl
kuivattua rosmariinia
Lisäksi
1
prk (250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa kasariissa tai padassa.
  2. Lihan ruskistuessa kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi lehtikaali. Lisää sipulit, lehtikaali ja tomaattipyree jauhelihan joukkoon ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää punaviini. Anna seoksen kiehahtaa.Lisää lihaliemi, pasta ja oliivit. Nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Tarjoa pata ricottajuuston kanssa.

Kommentit (1)

jepjep

Muuten hyvä mutta tuo juustokumina,oksennuksen vivahteen,kuten korianteri,kannattaa vaihtaa johonkin muuhun,toiset tykkää mausta,minä en

Bunny on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kesäkurpitsapasta tomaattikastikkeen kanssa
Kesäkurpitsapasta tomaattikastikkeen kanssa

Maailman helpoin ja nopeun kesäkurpitsapasta tomaattikastikkeen kanssa

Tämä on supersimppeli ja nopea kasvisruoka ja kuitenkin yllättävän hyvä. Sopii myös laihdutusruoaksi jos jättää parmesaanin vähemmälle tai kokonaan pois.

#kesäkurpitsa #zucchini

Annoksia
4
Valmistusaika
noin 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsapasta nopean tomaattikastikken kera

Ainekset

3
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
keskikokoinen sipuli, silputtu
700-900
g
tomaattia: murskana, paloina tms
3
kpl
keskikokoista kesäkurpitsaa, spiraaleina
raastettua parmesanjuustoa oman maun mukaan
suolaa ja pippuria
halutessasi pilkottua tuoretta basilikaa tai persiljaa koristeluun

Työvaiheet

Raasta kesäkurpitsat spiraalileikkurissa tai monitoimikoneen raastimella. Pilko sipuli.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa.

Lisää sipuli ja paista 2-3 min kunnes sipuli on pehmeä.

Lisää tomaatti ja hieman suolaa ja pippuria.

Paista kunnes tomaattien rakenne hajoaa ja kastike paksunee, 10-15 minuuttia.

Lisää kesäkurpitsa pannuun ja sekoita. Paista 3-4 minuuttia kunnes kesäkurpitsa on hieman pehmeä, tarvittaessa voit lisätä hiukan vettä tai öljyä jos kastike vaikuttaa kuivalta.

Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele halutessasi yrteillä. Tarjoile.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Ropsaus tuoretta tilliä tuo jauhelihakeittoon aniksen sävyä ja käärii makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-jauhelihakeitto

Ainekset

2
punajuurta
1
porkkana
1
sipuli
¼
punakaalia
l
kiehuvaa vettä
4
rkl
öljyä
1
pkt (300 g)
jauhelihaa
1
lihaliemikuutio
2
rkl
tomaattipyreetä
½
ruukkua
tilliä
½–1
tl
suolaa
1
tlk (150 g)
smetanaa

Työvaiheet

 

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Laita vesi kiehumaan.
  2. Kuumenna öljy eri kattilassa. Ruskista siinä jauhelihaa 3–5 minuuttia. Murenna liemikuutio joukkoon, lisää juuresraasteet, kaali ja sipuli. Paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kiehuva vesi. Keitä 15 minuuttia.
  3. Hienonna tilli ja sekoita keittoon. Maista ja mausta suolalla. Tarjoa smetanan kanssa.

Kommentit (0)