Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Kevyt ja raikas kampasimpukkapasta on lupaus tulevasta kesästä. Pastakastikkeessa maistuvat tuoreet tomaatit, valkoviini ja sitruuna. Buffalomozzarella tuo annokseen hieman kemaisuutta.

Etelä-Italian Campaniasta tuleva Pianerosse Bianco della Campania 2020, 11,49 e, on kuiva, hapokas ja kevyesti mantelinen valkoviini. Se on kampasimpukan seuraan juuri sopivan raikas, mutta viinissä on myös kermaisuutta, jonka ansiosta se sopii hyvin myös juuston kanssa.

Jos haluat panostaa viiniin hieman enemmän, kokeile Marchen alueen verdicchiota. Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2019, 19,15 e (tilausvalikoima), on hapokkaan raikas ja valkoherukkainen, upea viini. Sen makumaailma sopii loistavasti kampasimpukalle ja rakenne on kuin tehty pastalle. 

Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kampasimpukka-capresepasta

Ainekset

400
g
spagettia tai linguine-pastaa
12–16
kampasimpukkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
oliiviöljyä
CAPRESEKASTIKE
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
voita
400
g
kirsikkatomaatteja
1
kuivattu chilipalko
¾
dl
valkoviiniä
1
sitruuna
40
g
parmesaania (1 dl raastettuna)
3–4
basilikanoksaa
250
g
bufalamozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Taputtele kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista simpukoita isossa, korkeareunaisessa pannussa öljyssä molemmilta puolilta 2–3 minuuttia. Tarvittaessa paista simpukat kahdessa erässä. Siirrä simpukat toiseen astiaan folion alle odottamaan.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää pannuun öljyä ja voita. Kuullota valkosipulia pannussa voi-öljyseoksessa muutama minuutti. Lisää tomaatit ja chilipalko. Paista sekoitellen, kunnes tomaatit ovat poksahtelevan kypsiä. Lisää viini ja anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpö keskilämmölle ja anna porista muutama minuutti.

  4. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani. Valuta pasta ja säästä keitinvettä viimeistelyä varten. Kaada pasta pannuun kastikkeen joukkoon. Lisää parmesaani, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä tarvittaessa keitinvettä, jos pasta tuntuu liian kuivalta. Sekoita pasta.

  5. Annostele pasta lautasille. Lisää kampasimpukat ja viimeistele annokset basilikalla ja mozzarellalla.

Kommentit (1)

Käyttäjä40844
Seuraa 
Liittynyt27.11.2022

Erinomainen resepti! Suosittelen lämpimästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.