
Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä paahdettua kukkakaalia ja kampasimpukoita.
Kukkakaalirisottoa ja kampasimpukoita
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin paahdettu kukkakaali. Leikkaa kukkakaalista pieniä nuppuja. Paahda nuput kuivassa, kuumassa pannussa, noin 5-10 minuuttia kaikkiaan. Tarkoitus on, että nuput saavat kauttaaltaan hieman väriä ja paahteista pintaa, mutta eivät pehmene. Mausta nuput kevyesti suolalla ja laita ne sivuun odottamaan risottoa.
- Tee risotto. Laita kasvisliemi lämpenemään. Raasta parmesaani valmiiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä lämpimässä paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää valkoviini, kiehauta ja anna porista niin että valkoviini on miltei haihtunut.
- Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan aina kun liemi on miltei kokonaan imeytynyt riisin. Sekoita risottoa koko ajan puulastalla tai lämpöä kestävällä nuolijalla, näin saat risottoon kermaisen rakenteen. Risotto valmistuu noin 20 minuutissa. Riisi saa olla kypsää, mutta "al dente" eli säilyttänyt purutuntumansa.
- Sillä välin kun risotto kypsyy, valmista kampasimpukat. Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja laita ne pieneen kulhoon. Pirskottele simpukoiden päälle kevyesti rypsiöljyä ja pyöräytä niin, että simpukat ovat kauttaaltaan kevyesti öljyn peitossa. Mausta simpukat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi ja laita kampasimpukat pannuun. Paista kampasimpukoita 1 minuuttia molemmin puolin. Kun käännät kampasimpukat, lisää pannuun 1 rkl voita, anna kiehahtaa ja lusikoi voi simpukoiden päälle antamaan makua. Älä kuitenkaan kypsennä simpukoita liikaa ettei niistä tule kumimaisia.
- Kun risotto on kypsää, lisää siihen raastettu parmesaani, ruohosipuli ja mascarpone. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Mascarponen sijaan voit käyttää myös 1 ruokalusikallisen voita.
- Jaa risotto lautasille, lisää päälle paahdetut kukkakaalin nuput. Asettele kampasimpukat risoton päälle ja tarjoa heti.