Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä paahdettua kukkakaalia ja kampasimpukoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalirisottoa ja kampasimpukoita

Ainekset

1
l
kasvislientä
150
g
parmesaania
1
ruukku
ruohosipulia
3
rkl
rypsiöljyä
2
salottisipulia
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
öljyä
2
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
50
g
voita
2
rkl
mascarponea
Kukkakaali
1
pieni kukkakaali
1/4-1/2
tl
suolaa
Kampasimpukat
8
kampasimpukkaa
1
tl
rypsöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin paahdettu kukkakaali. Leikkaa kukkakaalista pieniä nuppuja. Paahda nuput kuivassa, kuumassa pannussa,  noin 5-10 minuuttia kaikkiaan. Tarkoitus on, että nuput saavat kauttaaltaan hieman väriä ja paahteista pintaa, mutta eivät  pehmene. Mausta nuput kevyesti suolalla ja laita ne sivuun odottamaan risottoa.
  2. Tee risotto. Laita kasvisliemi lämpenemään. Raasta parmesaani valmiiksi. Hienonna ruohosipuli.
  3. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä lämpimässä paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää valkoviini, kiehauta ja anna porista niin että valkoviini on miltei haihtunut.
  4. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan aina kun liemi on miltei kokonaan imeytynyt riisin. Sekoita risottoa koko ajan puulastalla tai lämpöä kestävällä nuolijalla, näin saat risottoon kermaisen rakenteen. Risotto valmistuu noin 20 minuutissa. Riisi saa olla kypsää, mutta "al dente" eli säilyttänyt purutuntumansa.
  5. Sillä välin kun risotto kypsyy, valmista kampasimpukat. Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja laita ne pieneen kulhoon. Pirskottele simpukoiden päälle kevyesti rypsiöljyä ja pyöräytä niin, että simpukat ovat kauttaaltaan kevyesti öljyn peitossa. Mausta simpukat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  6. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi ja laita kampasimpukat pannuun. Paista kampasimpukoita 1 minuuttia molemmin puolin. Kun käännät kampasimpukat, lisää pannuun 1 rkl voita, anna kiehahtaa ja lusikoi voi simpukoiden päälle antamaan makua. Älä kuitenkaan kypsennä simpukoita liikaa ettei niistä tule kumimaisia.
  7. Kun risotto on kypsää, lisää siihen raastettu parmesaani, ruohosipuli ja mascarpone. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Mascarponen sijaan voit käyttää myös 1 ruokalusikallisen voita.
  8. Jaa risotto lautasille, lisää päälle paahdetut kukkakaalin nuput. Asettele kampasimpukat risoton päälle ja tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
8 d vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Tee näin

Pese, kuori ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

800 g lohta
10 kpl perunaa (esim. rosamunda)
4 kpl porkkanaa
vettä
1 puntti kevätsipulia varsineen
1 puntti tuoretta tilliä
muutamia maustepippureita, suolaa
nokare voita, ruokakermaa

Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat, lohko / kuutioi ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)