
Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.
Sardellipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimikoneessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.
-
Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa leipämurun joukkoon.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Paista siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.
-
Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele annosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.
Vinkki Sardelleja myydään herkkukaupoissa ja hyvinvarustetuissa marketeissa, missä niitä on saatavilla metallirasian lisäksi lasipurkeissa.