
Ihana yksinkertainen kesäpasta kuljettaa mielen Välimerelle. Makua riittää ja rouskuva leipämuru kruunaa kokonaisuuden, älä tingi siitä!
Sardiini-fenkolipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin leipämuru. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet teholeikkuriin tai blenderiin. Lisää leipäpalat ja mausteet ja anna koneen käydä, kunnes leipä on tasaista murua. Paista öljyssä paistinpannulla kullanruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersiljaa.
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä ½ dl keitinvettä.
-
Valuta muutama ruokalusikallinen sardiinien öljyä pannulle. Huuhdo ja suikaloi fenkoli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Paista fenkolia, valkosipulia ja sitruunan kuorta noin 10 minuuttia pannulla.
-
Lisää sardiinit ja paista hetki kovalla lämmöllä, kalaa pienemmäksi painellen. Lisää chilihiutaleet, kaprikset, sitruunan mehu, pastan keitinvesi ja mausteet ja paista hetki kokoon.
-
Valuta pasta ja kääntele joukkoon.
-
Tarjoa leipämurun, lehtipersiljan ja oliiviöljyn kanssa.