Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
8:00 | 20.9.2020

Sardinialainen rapupasta

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapupastan salaiset aseet ovat suolainen pekoni ja kullankeltainen sahrami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Sardinialainen rapupasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
100
g
pancettaa tai pekonia
2
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä kuorittuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
2
luumutomaattia
¾
dl
kuivaa vermuttia tai kuivaa siideriä
1
sitruuna
1–2
ruukkua
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi chili ja pekoni. Paista sipuleita, chiliä ja pekonia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää ravut ja sahrami ja paista muutama minuutti.

  3. Kalttaa tomaatit: tee kantoihin ristiviillot ja laita tomaatit kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja poista kuoret. Kuutioi ja lisää vermutin kanssa pannuun. Kiehauta ja sekoita hyvin.

  4. Raasta sitruunan kuoresta 1 rkl hienoa raastetta ja purista hedelmästä 3 rkl mehua. Hienonna lehtipersilja. Mausta kastike sitruunankuorella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, pasta ja persilja. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Tarjoa heti.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Pastatehdas
päivän katiska
rapupasta
rapu

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini