
Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.
Savusilakkapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.
-
Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.
-
Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
-
Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.
-
Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.
Jeee. Kerrankin lähiruokaa. Edes yksi aines reseptissä on kotimaista elikkä savusilakkaa.