
Tomaateista, salaattipinaatista ja oliiviöljystä syntyvä kastike on tarpeeksi yksinkertainen, jotta siian oma hienostunut maku pääsee hyvin esille.
Siika-uunipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Lorauta pari ruokalusikallis- ta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado kirsikkatomaatit sekä pinaatti vuokaan. Nosta siikafileet nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle ja lorauta loppu oliiviöljy vuokaan kalan päälle. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes siika on juuri ja juuri kypsää.
-
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä). Valuta hyvin.
-
Raasta parmesaani ja hienonna ruohosipuli.
-
Nosta kypsä kala ja kasvikset uunista. Nosta kalafileet nahkoineen varovasti hetkeksi folioon. Kaada pasta vuokaan ja kääntele sekaisin tomaattien, pinaatin ja parmesaanin kanssa. Kumoa kalat takaisin nahkapuoli ylöspäin pastan päälle, vedä nahka pois ja ripottele ruohosipulia pinnalle.