Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kermainen lämminsavulohipasta huutaa kesää. Currylla maustettu kastike tuo vaihtelua totuttuun makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli savulohipasta

Ainekset

300
g
lämminsavulohta
300
g
pastaa
½
purjo
1
rkl
voita
1
rkl
currya
3
dl
kuohukermaa
rkl
sitruunan mehua
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota voissa pannulla, älä ruskista!

  2. Lisää curry ja kuohukerma ja keitä kokoon sillä aikaa, kun keität pastan suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

  3. Paloittele kermakastikkeeseen lohi, lisää myös sitruunan mehu ja mausteet. Kääntele kastike nopeasti pastan joukkoon. Hienonna päälle tilliä.

    Yhdessä annoksessa 664 kcal, rasvaa 37 g (tyydyttynyt 9,8 g), proteiinia 27 g, hiilihydraattia 53,9 g. Laskettu kuohukerman mukaan, jossa rasvaa 26 %.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssicarbonara

Ainekset

2
dl
kuivattuja belugalinssejä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
25
g
voita
dl
pastan keitinvettä
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2 + 1
keltuaista
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 16–18 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kauhaise talteen 1½ dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa pari minuuttia. Lisää valutetut linssit ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Raasta pecorino. Erottele keltuaiset. Yhdistä pastan keitinliemi, kaksi keltuaista ja juustoraaste. Kääntele kuuman pastan joukkoon sipuli-linssiseos ja keltuais-juustoseos. Mausta pippurilla. Tarkista suola.

  5. Laita kolmas keltuainen pastan päälle ja anna sen sekoittua spagetin joukkoon samalla kun pasta annostellaan lautasille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Papukeitto ei väreillä ilottele, mutta makua riittää senkin edestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min + papujen liottaminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Pasta e fagioli eli pasta-papukeitto

Ainekset

PAVUT
3
dl
kuivattuja borlottipapuja
2
porkkanaa
1
sipuli
2
lehtisellerin vartta
5
valkosipulinkynttä
4
salvian oksaa
1
tl
suolaa
n. 1½
l
vettä
KEITTO
2
valkosipulinkynttä
8
salvianlehteä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
ditalini- tai zitapastaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja laita ne isoon kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä ja anna papujen liota yön yli.

  2. Valuta pavut ja laita ne pataan. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipu­li muutamaan osaan. Leikkaa lehti sellerit muutamaan palaan. Kuori valkosipulinkynnet.

  3. Laita kasvikset, suola ja salvian oksat pataan. Kaada päälle vesi.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske läm­pöä ja peitä pata kannella. Anna pa­pujen kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Poimi kasvikset ja salvian oksat pois. Valuta pavut niin, että otat lie­men talteen.

  6. Soseuta puolet pavuista ja puolet keitinliemestä keskenään tehosekoit­timessa tai monitoimikoneessa.

  7. Valmista keitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi salviasta lehdet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli sekä salvia. Kaada joukkoon papu­liemiseos ja loput pavut. Lisää lientä sen verran, että keitosta tulee paksuhkoa. Kuu­menna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.

  8. Keitä pasta suolalla maustetus­sa vedessä 3 minuuttia vajaaksi keittoajastaan.

  9. Lisää valutettu pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä muutama minuutti. Valuta pin­nalle oliiviöljyä.

Vinkki Voit myös paistaa salvian­lehdet pannussa öljyssä ja lisätä ne keiton pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 153 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Muutaman raaka-aineen pasta all’Alfredo valmistuu nopeasti ja on täydellistä perjantairuokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta all'Alfredo

Ainekset

120
g
suolatonta huoneenlämpöistä voita
210
g
parmesaanijuustoa
(24
kk
kypsytettyä)
600
g
fettuccine-tuorepastaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi. Raasta parmesaani raasti­men hienolla terällä tai mikroterä­raastimella.

  2. Lämmitä sekoituskulho kuumalla vedellä.

  3. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuivaa kulho ja lisää voikuutiot.

  5. Nostele pasta suoraan vedestä kulhoon ja sekoita se voihin tehokkaasti, mutta vältä rikkomasta pastaa. Sili­koninen tukeva kaavin on tässä hyvä apuväline.

  6. Lisää parmesaania ja loraus keitin­vettä useassa erässä sekoittaen, kunnes parmesaanista, voista ja keitinvedestä syntyy kermamainen kastike. Jaa pasta lautasille ja tarjoa heti.

Vinkki Pastaa kannattaa sekoittaa va­rovaisesti keittämisen aikana, jotta siitä irtoaa tärkkelystä keitinveteen. Tärk­kelyksinen keitinvesi toimii kastikkeen saostajana.

Kommentit (3)

Vierailija

Hyviä tällaiset suoraan kääntäjän kautta tuodut reseptit. Kun parmesania myydään meillä yleisesti 200 gramman ja tuorepastaa 250 gramman paketeissa, niin laitetaan reseptiin 210 grammaa parmesania ja 600 grammaa tuorepastaa.

Vierailija

210 g parmesaania? Ihan yhtä hyvä tulee, jos käyttää sen 200 g paketillisen. 10 g:n vähennys ei tunnu maussa. 

Vierailija

Miksi ei sekoiteta siinä kattilassa?