
Herkullinen tonnikalakastike valmistuu arjessa nopeasti ja edullisesti vain alle 8 eurolla.
Sitruunainen tonnikalakastike ja spagettia
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.
- Valmista spagetin kiehuessa kastike. Avaa tonnikalapurkit. Nosta kulhon päälle siivilä, ja kumoa siihen kalat öljyineen. Säästä osa öljystä paistoon.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna kasarissa ruokalusikallinen tonnikalaöljyä. Sekoita joukkoon sipulit ja chilihiutaleet. Kuullota pari minuuttia.
- Lisää kirsikkatomaatit, tonnikalat, liemikuutio, kaprikset ja vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kastikkeeseen. Rouhi pintaan mustapippuria ja lisää suola. Hauduta kastiketta 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Kaada kastike valutetun spagetin joukkoon.
Ohjeessa on virhe. Kastiketta pitää ruveta tekemään ennen spagettien kiehumista, mikäli aikoo hauduttaa 10 minuuttia. Spagetit keitetään vasta haudutuksen aikana. Näin vinkkinä aloitteleville kokeille...
Eikö olisi parempi alikeittää spagetti minuutilla tai kahdella ja antaa sen kypsyä loppuun soosissa? Tällä tavalla saa varmasti oikean kypsyistä spagettia, eikä muussia. Spagetti myös jää kastikkeeseen paremmin kiinni, jos sitä ei valuta kokonaan ja jättää hieman kosteaksi, koska keittovesi on täynnä tärkkelystä.