
Italialaisen mare e monti -tattipastan innoittama merellinen spagetti on varsinainen makupommi. Tuoreen mintun raikas yrttisyys sopii tatin pähkinäiseen aromiin. Vähän minttua, paljon tattia on hyvä mittasuhde.
Tatti-simpukkaspagetti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
- Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli. Laita pakastetut simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista joukosta rikkoutuneet simpukat.
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä noin 5 minuuttia niin, että niistä irronnut neste alkaa kiehua kasaan. Lisää valkosipulit, sipulit ja kuivatut chilit ja paista niin, että sipulit ruskistuvat hieman.
- Laita myös simpukat pannulle, lisää viini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitinvesi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.
- Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Mausta oreganolla ja mintulla. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.