Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 192 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä on viikonlopun huipennus! Kesytä feta ja tomaatit uunissa, paista jättikatkat valkosipuliöljyssä ja sekoita pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-jättikatkarapupasta

Ainekset

1
dl
oliiviöljyä
400
g
fetajuustoa
400
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
350
g
pastaa
12
jättikatkaravun pyrstöä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
1
ruukku
oreganoa tai lehtipersiljaa
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa 3–4 rkl öljyä uunivuokaan. Asettele fetat ja tomaatit vierekkäin vuokaan. Kaada loppu öljy päälle. Rouhi pippuria ja raasta sitruunankuorta pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Taputtele katkaravut talouspaperilla kuiviksi. Halkaise ne halutessasi. Kuori
    ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ravut ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla yrtillä.

  4. Valuta kypsä pasta. Poista oksat paahtuneista tomaateista ja murenna feta. Kaada tomaatit ja fetat liemineen pastan joukkoon. Lisää katkaravut ja valkosipulit nesteineen. Raasta halutessasi parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

kreikkalainen

Jos tästä ottaa hipsterielementit kuten terttukirsikkatomaatit ja fetan uunissapaahtamisen pois niin tällä ruokalajilla on nimikin "garides saganaki" spaghetin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin minuutti molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Maksat saavat jäädä kypsyysasteeltaan mediumiksi eli sisältä punertaviksi. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kiinankaali sopii mainiosti paahdettavaksi. Tämän kaalia, kuhaa ja fenko­lia yhdistävän annoksen esikuvana on Tukholman Fotografiskan ravinto­lassa tarjottu annos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhafileet ja paahdettu kiinankaali

Ainekset

600
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
700
g
(punaista) kiinankaalia
2
tomaattia
2
rkl
kapriksia
½
dl
rypsiöljyä
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Valmista höylätty fenkoli ja sinappikastike etukäteen (ohjeet alla).

  2. Leikkaa kalafilee ensin ruodottomaksi ja sitten neljäksi annospalaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua huoneenläm­mössä 30 minuuttia.

  3. Lohko iso kiinankaali 8 osaan tai halkaise pienet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioksi. Kuivaa kaprikset talouspaperilla.

  4. Paahda kaaleja leikkauspinta alaspäin kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia tai kunnes pinta on hieman paahtunut. Ota kaalit pannusta odottamaan.

  5. Kuumenna öljyä ja voita pannussa, kun­nes voin kiehuminen loppuu. Paista kaloja nahkapuolelta 3–4 minuuttia. Kun nahka on ruskistunut, käännä fileet ja paista toiselta puolelta 2 minuuttia. Ota kalat pannusta ja paista kapriksia 1–2 minuuttia.

  6. Lisää kaalit pannuun ja lusikoi kuumaa öljy-voiseosta päälle. Anna kaalien lämmetä 1–2 minuuttia.

  7. Jaa kaalit ja kalat lautasille, lusikoi kap­riksia ja öljy-voiseosta päälle. Ripottele to­maattikuutiot pinnalle. Viimeistele annokset höylätyllä fenkolilla ja sinappikastikkeella. Koristele halutessasi retiisinsiivuilla.

Höylätty fenkoli

Ainekset

1
iso fenkoli
1
makea sipuli
1
omena
1
sitruunan mehu
½
ruukkua tilliä
½
tl
aniksensiemeniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi esimer­kiksi vihannesmandoliinilla tai terävällä kuo­rimaveitsellä. Laita suikaleet kylmään veteen jääkaappiin tunniksi rapeutumaan.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruuna kulhoon, laita sipulit ja omenat mehuun ja anna maustua jääkaapissa tunti.

  3. Valuta ja kuivaa fenkoli. Valuta sipulit ja omenat siivilässä kulhon päällä, ota sitruu­nanmehu talteen sinappikastiketta varten (ohje alla).

  4. Hienonna tilli ja jauha anis.

  5. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Tarjoa si­nappikastikkeella maustettuna.

Sinappi-sitruunakastike

Ainekset

1
sitruunan mehu
4
rkl
oliiviöljyä
4
tl
vahvaa sinappia (esim. dijon)
3
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruuna pieneen kulhoon.

  2. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paista siika savuamattomassa, kirkastetussa voissa ja tarjoa seurana ruskistettua voita. Tämä annos maistuu pikkukapriksilla, tuoreilla yrteillä ja raastetulla sitruunankuorella höystetyn perunamuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Siikaa ja ruskistettua voita

Ainekset

100
g
voita
600
g
nahatonta siikafileetä
1–2
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
noin 2
dl
vehnäjauhoja
Kastike
50
g
voita
4
rkl
sitruunamehua
4
tl
pikkukapriksia
4
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
Tarjoiluun
perunamuusia (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Valmista kirkastettu voi sulattamalla voita kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun ja odota, että valkoinen hera laskeutuu kattilan pohjalle. Kaada varovasti kirkkaankeltainen voi toiseen astiaan.
  2. Mausta kalat molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Pyörittele vehnäjauhoissa.
  3. Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista kalafileitä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä kalat sivuun ja pidä lämpiminä folion alla.
  4. Tee kastike. Pyyhi paistinpannu puhtaaksi talouspaperilla. Lisää pannulle voi ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi kuohahtaa ja ruskistuu kauniin väriseksi. Lisää pannulle sitruunamehu.
  5. Kaada kuuma ruskistettu voi kalafileiden päälle. Viimeistele kapriksilla, yrteillä ja sitruunan kuoriraasteella. Tarjoa heti esimerkiksi ruskistetulla voilla höystetyn perunamuusin kanssa.

Perunamuusi ruskistetun voin kanssa

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita (esimerkiksi puikula tai Rosamunda)
125
g
voita
1-2
dl
perunoiden keitinvettä
1-2
dl
kuohukermaa
suolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin kullanruskeaksi. Anna voin tasaantua hetki ja kaada voi toiseen astiaan, siten, etteivät pohjalla olevat hiput tule mukaan.
  3. Valuta perunat perunoista keitinvesi pois. Säästä osa vedestä.
  4. Yhdistä perunat, 0,5 dl keitinvettä ja 1 dl kermaa. Lisää perunoiden joukkoon loput ruskistetusta voista, 1 dl keitinvettä ja hieman kermaa. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pienellä teholla. Lisää perunoiden keitinvettä ja kermaa vähän kerrallaan, kunnes muusi on sopivan paksuista. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)