Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 250 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nori-graavilohiperunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
noriarkki
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
sormisuolaa
100
g
graavilohta
3
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.

 

Kommentit (3)

R2

Oikea sushi on raakaa kalaa. Graavilohi taas raaka-kypsytettyä, eli ei mitään tekemistä alkuperäisen sushin kanssa. Resepti muuten mielenkiintoinen.

Satuhelena

En oikein ymmärrä tätä reseptiä, että graaviksi sekoitetaan lämpimien ainesten sekaan. Eihän kala säily kun se lämpenee, kaikki on syötävä heti tai menee roskiin.

Vierailija

Kyllä graavikalankin voi kuumentaa- se kypsyy, ei mene pilalla! Ihan syötävää salaattia tulee :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anselmin keittiössä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Paketti Siskonmakkaroita
Sipulia
Valkosipulia
Aurinkokuivattuja tomaatteja purkki, (ölyn voi käyttää paistamiseen).
Pussi Wok tai muita mielitiettyjä
Nuudeli, pidempi paketti 250g-280g
n.1/2dl vettä
Murennettu kasvisliemikuutio
Soijakastike
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
n.45min

Siskonmakkara/Nuudeli/Wok

Työvaiheet

Laita Nuudelit kippoon ja kaada päälle kuuma vesi, maustetta. Sekoita sopivassa välissä.
Ota Tomaatit öljystä pois ja pilko ne, käytä öljyä paistamiseen.
Wokkipannu tai iso reunallinen paistokasari. Kuumenna pannu.
Kuori ja pilko sipulit, laita pannulle.
Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita pannulle, käytä veistä apuna. Paista hetki paikoillaan ja pyöräytä pannulla makkaroita ja siirrä pannun reunaan. Jatka näin kunnes kaikki makkarat on pannulla. Pannulla siis Sipuli ja Makkarat, paistele vielä hetki.
Lisää Wok vihanekset, tomaatit, soijakastiketta, murenettu kasviliemikuutio, 1/2dl vettä, sekoita ja anna paistua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, sekoita välillä lisää myös valkosipuli.
Kaada nuudeleista ylimääräinen vesi pois, saksi hieman ja kaada pannulle, lisää mausteet ja sekoita, paista vielä hetken aikaa.
Monta variaatioo olen kokeillut kaikki hyviä, erilaiset kasvikset jopa paistetut perunat joukossa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Katkarapupastan esikuva on monille tuttu avokadopasta. Kun hittiruuasta tutut raaka-aineet yhdistetään salaattipinaattiin, katkarapuihin, kurkkuun ja raejuustoon, herkku alkaa lähentyä pastasalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupasta

Ainekset

1
kypsä avokado
kolmannes
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
½
tl
suolaa
120
g
kuivapastaa
200
g
kuorittuja katkarapuja sulatettuina
1
dl
raejuustoa (laktoositon, rasvaa 1,5 %)

Työvaiheet

  1. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kulhossa avokado, kurkku, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, öljy, salaattipinaatti ja suola.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma, valutettu pasta kulhoon muiden ainesten kanssa. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita kevyesti käännellen. Tarjoa pastan kanssa raejuustoa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elina Himanen

Simpukat voi kypsentää monenmakuisissa liemissä. Yksi oiva vaihtoehto on arabbiata-liemi, joka sisältää tomaattia ja mukavasti chilinpoltetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat arrabbiata-liemessä

Ainekset

1½–2
kg
eläviä sinisimpukoita
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1–1½
tl
chilihiutaleita
2
tlk (800 g)
laadukasta tomaattimurskaa
dl
vettä
2
dl
valkoviiniä
tl
sokeria
½
tl
rosmariinia
½
tl
timjamia
½
tl
oreganoa
1–1½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Esivalmistele simpukat: tarkista ne kopauttamalla jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos se sulkeutuu, simpukka elää. Heitä pois rikkinäiset sekä ne, jotka jäävät avoimiksi. Puhdista simpukat, poista tarvittaessa parta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna öljy suuren kattilan pohjalla. Kuullota sipulisilppua öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten joukkoon valkosipuliviipaleet ja chilihiutaleet. Sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja valkoviini. Mausta seos sokerilla, rosmariinilla, timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljakseen kannen alla noin 10 minuuttia.
  5. Kaada simpukat kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia, laske aika siitä, kun liemi alkaa uudestaan kiehua. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen: päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Sekoita simpukoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana. Nostele pohjalta lientä simpukoiden päälle.
  6. Viimeistele pata lehtipersiljalla. Nostele avautuneet simpukat tarjoilulautasille. Heitä pois kiinni jääneet.
  7. Kaada liemi simpukoiden päälle. Tarjoa vaalean leivän ja ranskanperunoiden kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.