
Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.
Nori-graavilohiperunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
- Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.
Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.
Oikea sushi on raakaa kalaa. Graavilohi taas raaka-kypsytettyä, eli ei mitään tekemistä alkuperäisen sushin kanssa. Resepti muuten mielenkiintoinen.
En oikein ymmärrä tätä reseptiä, että graaviksi sekoitetaan lämpimien ainesten sekaan. Eihän kala säily kun se lämpenee, kaikki on syötävä heti tai menee roskiin.
Kyllä graavikalankin voi kuumentaa- se kypsyy, ei mene pilalla! Ihan syötävää salaattia tulee :)
Tuohon Satuhelenan kommenttiin viitaten; eihän tuossa lämpimiin aineksiin sekoiteta vaan perunoidenkin kohdalla lukee että jäähdytä.