Tuoretta parsaa voi popsia myös raakana. Höylää sitä esimerkiksi keväisen raikkaaseen salaattiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Höylätty parsa-savukalasalaatti
Ainesosat
1
nippu (450 g) parsaa
1
porkkana
1
pieni kesäkurpitsa
1
pss (2 kpl/200 g)
pikkusalaattia
1
ruukku basilikaa
1
pkt (200 g)
lämminsavulohta
SITRUUNAINEN KEVÄTSIPULIKASTIKE
2
kevätsipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
ranskankermaa
1
rkl
hunajaa
4
rkl
öljyä
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
Vaiheet
-
Huuhtele parsat ja leikkaa varsista muutaman sentin mittainen kuiva ja kova tyvi pois. Vuole parsatangot suikaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuori porkkana, höylää porkkana ja kesäkurpitsa siivuiksi.
-
Revi salaatit ja hienonna basilika. Laita salaatin ainekset tarjoiluastiaan.
-
Hienonna sipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunan mehu sauvasekoittimen kulhoon, lisää sipulit ja loput kastikkeen ainekset. Soseuta tasaiseksi.
-
Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile heti.