Me Naiset on lisännyt 944 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Hetkessä valmistuva katkarapu-lasinuudelisalaatti vie ajatukset Aasiaan: salaatti kruunataan misokastikkeella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-lasinuudelisalaatti ja misokastike

Ainekset

1
ps (180 g)
kuorittuja katkarapuja
100
g
lasinuudeleita
1
ps
retiisejä
2
mietoa vihreää chiliä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
seesaminsiemeniä
Misokastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
(tummaa) misotahnaa
1
tl
soijakastiketta
2
tl
hunajaa
1
rkl
limetin mehua
1
dl
rypsiöljyä
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Kypsennä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja viipaloi retiisit, leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Hienonna korianteri. Paahda seesaminsiemenet kuivassa kuumassa pannussa. Yhdistä kaikki ainekset.
  2. Valmista kastike: Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Vinkki! Misotahnoja on vaaleankeltaisesta tummanruskeaan. Mitä vaaleampi miso, sitä miedompi maku. Voimakkaan umaminen tumma miso sopii hentojen lasinuudelien kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuvassa näkyy salaatissa olevan myös sokeriherneen palkoja, mutta reseptistä ne puuttuvat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lohipiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
3 rkl kermaa
Täyte:

250-300 g savulohta
200 g yrttituorejuustoa tai tillituorejuustoa
3 kpl kananmunia
2½ dl kermaa
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)

Peltikiusaus lohesta

1 sipuli
1 dl tilliä (hienonnettuna)
100 g fenkolia
2 (luomu)sitruunan kuorta (raastettuna)
1 ps perunasuikaleita (1 kg, pakaste)
1 pkt kylmäsavulohta (300 g, viipaleina)
1/2 tl suolaa
1/2 tl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkakokkeli

Ainekset

1
dl
karhunlaukkaa hienonnettuna
1
avokado
1/2
dl
parmesaania raastettuna
3
kananmunaa
3
rkl
maitoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Hienonna laukka. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus leikkuulaudalle. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
  2. Riko kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää juusto, maito ja mausteet. Hienonna timjami ja lisää se kananmunien joukkoon. Lisää laukka ja sekoita.
  3. Sulata voi pannussa. Kun voin kiehuminen loppuu, kaada munaseos pannuun. Odota 5 sekuntia niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Siirrä pannu liedeltä ja työntele munaseosta puulastalla tai nuolijalla edestakaisin 15–20 sekuntia, kunnes seos on kokkeloitunut.
  4. Lisää avokadot ja tarjoa heti.

Kommentit (0)