Hyvä terveys on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 218 keittokirjaan.
Ohje: Teresa Välimäki Kuva: Piia Arnould

Mikä maku! Tuoreet yrtit ja värikkäät vihannekset raikastavat ruokaisan kvinoan. Salaateissa kannattaa käyttää ulkomaista kvinoaa, sillä se ei puuroudu yhtä helposti kuin kotimainen kvinoa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-savukalasalaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
minttua
1
iso punainen paprika
1
kurkku
200
g
kirsikkatomaatteja
1/2
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
2
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
1
tl
fenkolinsiemeniä jauhettuna
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
300
g
savustettua lohta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa ja valuta se lävikössä. Kiehauta vesi ja lisää kvinoa. Keitä noin 10 minuuttia, kaada kvinoa lävikköön ja huuhtele se kylmällä vedellä, jotta kypsyminen päättyy.
  2. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Kuutioi paprika ja kurkku (poista siemenet halutessasi) sekä puolita minitomaatit. Kääntele kaikki salaatin ainekset sekaisin isossa kulhossa ja anna makujen tasaantua hetki.
  3. Paloittele lohi reiluiksi paloiksi ja kääntele palat salaatin joukkoon.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Serranokinkulla vyötetyt haukirullat maistuvat ihanasti salvialta ja sinapilta. Samassa vuoassa kypsyvät mehevät lisukekasvikset.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Serrano-haukirullat

Ainekset

800
g
haukifilettä
2
rkl
karkeaa maalaissinappia
1 + 1
tl
suolaa
8-12
salvianlehteä
1
pkt (100 g)
serranokinkkua
2
porkkanaa
2
punasipulia
1
rs(250 g)
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2 + 1
rkl
öljyä
1
rk
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa filee ruodottomaksi: aseta se leikkuulaudalle (nahaton) nahkapuoli alaspäin. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan ruotorivin vierestä veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella.
  3. Pyyhi fileepalat kuiviksi ja jaa ne neljäksi annospalaksi. Sivele sinappia pintaan ja mausta kalapalat 1 tl:lla suolaa. Laita salvianlehtiä päälle ja kääri kala rullalle. Kääri kinkkuviipaleet tiiviisti kalarullien ympärille.  
  4. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipulit.
  5. Yhdistä porkkanat, sipulit, tomaatit ja oliivit laakeassa uunivuoassa. Mausta 1 tl:lla suolaa. Pirskota 2 rkl öljyä ja balsamiviinietikka päälle. Laita kalarullat vuokaan vihannesten päälle ja sivele pinta öljyllä. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kalapalojen paksuudesta riippuen.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 244 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Video Anna Huovinen ja Emilia Kolari

Japanilaisen keittiön lahja maailmalle! Paista ihana, aito teriyakilohi kotonasi. Tarvitset vain muutaman aineksen.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakilohi

Ainekset

400-600
g
lohifileetä
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
Teriyakikastike
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
sokeria
1
dl
sakea
Pinnalle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee reiluiksi paloiksi.
  2. Yhdistä soija, sokeri ja sake kulhossa.
  3. Paista lohifileepaloja pannulla öljyssä keskilämmöllä 3-4 minuuttia, käännä palat ja paista vielä 2 minuuttia. Nosta pannulta.
  4. Kaada teriyakikastike pannulle ja kiehauta. Nostele pannuun lohipalat ja anna niiden kypsyä pari minuuttia. Valele samalla lohipaloja kastikkeella.
  5. Ripauta pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Limetillä ja inkiväärillä maustettu katkarapu-tomaattisalaatti maistuu tomaattikeiton päällä, uuniperunoiden tai tacojen lisukkeena.

Annoksia
4
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-tomaattisalaatti

Ainekset

250
g
katkarapuja (pakaste)
4
luumutomaattia
1
pieni
punasipuli
pieni
pala
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
rkl
limetin mehua
1
tl
limetinkuorta raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut ja valuta ne siivilässä. Kumoa kulhoon.
  2. Kalttaa tomaatit. Leikkaa niiden pintaan ristiviilto ja laske lusikalla hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä, kun kuori alkaa irrota. Jäähdytä ja kuori tomaatit. Leikkaa ne neljään lohkoon ja poista sisus.
  3. Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta inkivääri. Lisää ne katkarapujen joukkoon.
  4. Mausta basilikalla, limetin mehulla ja kuoriraasteella sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi tomaattilohkot.

Vinkki! Tämä katkarapu-tomaattisalaatti kuuluu olennaisena osana laulaja Anne Mattilan tomaattikeittoon. Keiton ohjeen löydät täältä!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Jos käyttää kuivattua salviaa paljonko kannattaa laittaa?