Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 211 keittokirjaan.
Ohje: Teresa Välimäki Kuva: Piia Arnould

Mikä maku! Tuoreet yrtit ja värikkäät vihannekset raikastavat ruokaisan kvinoan. Salaateissa kannattaa käyttää ulkomaista kvinoaa, sillä se ei puuroudu yhtä helposti kuin kotimainen kvinoa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-savukalasalaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
minttua
1
iso punainen paprika
1
kurkku
200
g
kirsikkatomaatteja
1/2
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
2
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
1
tl
fenkolinsiemeniä jauhettuna
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
300
g
savustettua lohta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa ja valuta se lävikössä. Kiehauta vesi ja lisää kvinoa. Keitä noin 10 minuuttia, kaada kvinoa lävikköön ja huuhtele se kylmällä vedellä, jotta kypsyminen päättyy.
  2. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Kuutioi paprika ja kurkku (poista siemenet halutessasi) sekä puolita minitomaatit. Kääntele kaikki salaatin ainekset sekaisin isossa kulhossa ja anna makujen tasaantua hetki.
  3. Paloittele lohi reiluiksi paloiksi ja kääntele palat salaatin joukkoon.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valkoviini, voi ja perunan tärkkelys suurustuvat tässä pyttipannussa kuin itsekseen kastikkeeksi. Ja tuorekelmussa uppomunat onnistuvat aina!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-lohipyttis

Ainekset

400
g
uusia perunoita
1
kukkakaali
400
g
kylmäsavulohta
2
kevätsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
4
kananmunaa
50
g
voita
1
dl
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuorekelmua

Työvaiheet

  1. Laita perunat kiehumaan runsaaseen veteen. Irrota kukkakaalista kukinnot, pilko savulohi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
  2. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Sipaise kelmun pintaan öljyä. Riko kananmunat kuppeihin ja solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa.
  3. Sulata voi pannussa. Nosta juuri ja juuri kypsät perunat pannuun, lisää kukkakaalit ja ruskista muutama minuutti. Lisää viini ja anna ruuan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes se tiivistyy hieman.
  4. Nosta kananmunapaketit perunoiden keitinveteen ja kypsennä 4 minuuttia. Avaa kelmupaketit.
  5. Lisää lohikuutiot ja kevätsipuli pannuun, sekoita. Nosta päälle kananmunat. Ripottele munien päälle hiukan suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nori-graavilohiperunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
noriarkki
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
sormisuolaa
100
g
graavilohta
3
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.

 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananassalsa lohi

Ainekset

Uunilohi
800
g
Ruodotonta lohifileetä
1
Kpl
Linen kuori +mehu
Merisuolaa
Ananassalsa
1/2
Kpl
Ananas
1
Kpl
Suippopaprika (punainen)
1/2
Kpl
Punasipuli
1
Kpl
Valkosipulin kynsi
1
Kpl
Mieto punainen chili
2
Rkl
Lime mehua
1/4
Tl
Suola

Työvaiheet

UUNILOHI
Laita lohifilee nahka alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
Hiero suolaa kauttaaltaan kalan pinnalle ja anna suolan imeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Huuhdo lime ja raasta sen kuori, purista mehu. Ripottele kalan pinnalle limen kuori ja mehu. Työnnä lämpömittarin anturi fileen paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 42–55 astetta.
Kypsennä uunilohta uunin keskitasossa 15–25 minuuttia, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Kirjolohifilee kypsyy paksua lohifileetä nopeammin.

ANANASSALSA
Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista siemenet chilistä ja hienonna se.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada ananassalsa kypsän uunilohen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa esim. uusienperunoiden kanssa.

Kommentit (0)