Herkullinen savukalasalaatti luottaa kahden kastikkeen voimaan. Enempi on parempi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
25 min + riisin jäähtyminen
Helppo
Punainen savukalasalaatti
Ainesosat
2½
dl
täysjyväriisiä
2½
dl
punajuurimehua
2½
dl
vettä
½
tl
suolaa
150
g
fenkolia
½
punasipuli
½
ruukkua
tilliä
1
dl
hapankaalia
Vinegretti
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
1½
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
Sinappikastike
¼
dl
sinappia
¼
dl
ruokosokeria
1
dl
rypsiöljyä
1
tl
punaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
250
g
(valkosipulilla maustettua) savusärkeä (esim. Järkisärki)
Vaiheet
-
Kiehauta mehu, vesi ja suola kattilassa ja keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita vinegretin ainekset ja kääntele lähes jäähtyneeseen punajuuririisiin.
-
Suikaloi fenkoli hyvin ohueksi, kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna tilli. Kääntele nämä yhdessä hapankaalin kanssa salaattiin.
-
Tee sinappikastike. Mittaa sinappi ja ruokosokeri kulhoon. Vatkaa rypsiöljy voimakkaasti joukkoon käsin, kunnes kastikkeesta tulee majoneesimaista. Mausta etikalla ja suolalla.
-
Tarjoa salaatin ja kalan kanssa.