
Ahven ja avokado, mikä maukas kombo! Tarjoa paistettu kala ja avokadokastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai kasvisten kanssa.
Ahventa ja avokadokastiketta
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista kalafileistä ruodot tai pyydä kalakauppiasta poistamaan ne valmiiksi. Ripottele fileiden pinnalle 1 tl suolaa ja ¼ tl pippuria. Anna maustua 10 minuuttia.
-
Kuori ja halkaise valkosipulit sekä avokado, poista kivi ja lusikoi sisus sauvasekoittimen kulhoon. Purista avokadon päälle sitruunan mehu. Hienonna timjami.
-
Kuumenna öljy ja voi pannulla. Kun voin kiehuminen loppuu, laita kalat ja valkosipulit pannuun. Paista fileitä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Ota kalat sivuun ja kaada kerma pannulle, kiehauta. Kaada kerma avokadon päälle kulhoon ja soseuta. Mausta kastike timjamilla ja suolalla.
-
Tarjoile kala ja kastike keitettyjen perunoiden tai kasvisten kanssa.
Valkosipuli on liian voimakas, tuhoaa kastikkeessa avocadon hennon maun.
Avokadoviljely tuhoaaa pohjavesivaroja. en suosittele.
Ahvenfilet ei pysy kasassa. Hajoaa paistamisessa ennen kuin saa ruskeaa pintaan.