
Hyvän kuskusin salaisuus on runsas määrä kastiketta ja reilulla kädellä annostellut yrtit.
Appelsiini-kuskussalaatti ja uunilohi marokkolaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi ne.
-
Hauduta kuskus kypsäksi kuumassa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. (Tarkista liemen määrä käyttämäsi kuskusin pakkauksesta.)
-
Pese appelsiinit. Raasta kahden appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista yhden appelsiinin mehu. Leikkaa loput appelsiinit kalvottomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Purista tarvittava määrä sitruunamehua.
-
Yhdistä appelsiininkuoriraaste, sitrusmehut, öljy, siirappi ja mausteet. Kääntele seos kuskusin joukkoon. Lisää mantelit ja oliivit. Hienonna minttu ja kevätsipuli joukkoon.
-
Tarjoa salaatti marokkolaisittain maustetun lohen lisukkeena tai kääntele lohi paloiteltuna muiden aineiden joukkoon.
Uunilohi marokkolaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mausteet kulhossa.
-
Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle ja hiero mausteet lohen pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55 astetta.
-
Irrottele lohi pienemmiksi paloiksi ja tarjoa appelsiini-kuskussalaatin kanssa.
Vinkki Voit uunikypsennyksen sijaan paistaa lohen annospaloina öljyssä, 3–4 minuuttia/puoli. Tällöin mausteseos kannattaa lisätä lohelle vasta paistamisen jälkeen.
Käytin tähän bulguria tuli tosi herkullinen salaatti.