Kvinoaa, verigreipin ja limetin pehmeäksi kypsentämää lohta ja korianteria. Cevichekulho on terveellistä ja koukuttavan herkullista pikaruokaa, joka jättää hyvän olon.
Eteläamerikkalainen kalaruoka ceviche perustuu limetin kalaa kypsyttävään vaikutukseen. Siinä sitrusmehun happo saa kalan ikään kuin kypsymään, jolloin sen rakenne muuttuu pehmeästä kiinteäksi.
Ceviche-kypsytys sopii samoille kaloille kuin graavauskin, eli sellaisille, joita voi käyttää kuumentamatta tai pakastamatta. Parhaat ceviche-kalat ovat lohi ja siika. Rasvaisina kaloina happolisäys sopii niiden makuun mainiosti.
Vaikka kypsytykseen käytetään usein limettimehua, myös hapokas greippi ja sitruuna sopivat tarkoitukseen. Tässä ohjeessa kalan kypsytykseen hyödynnetään verigreipin ja limettimehun yhdistelmää.
Kala saa maustua sitrusmehussa kvinoan kypsennyksen ajan. Lopuksi ainekset kootaan herkullisiksi kulhoannoksiksi.
Ceviche-kvinoakulho
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna punasipuli. Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna myös chili.
- Purista kulhoon mehu yhdestä verigreipistä ja limeteistä. Lisää sipuli, chili ja suola.
- Poista lohesta nahka ja leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Laita lohi sitrusmarinadiin kvinoan valmistuksen ajaksi.
- Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä juoksevan veden alla. Kuumenna kaurakerma ja vesi kattilassa kiehuvaksi. Murenna kasviliemikuutio nesteeseen ja lisää kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää.
- Kvinoan kiehuessa leikkaa toisesta verigreipistä kuoret pois veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Puolita greippi ja viipaloi puolikkaat.
- Kokoa kulhot. Annostele pohjalle kvinoaa. Lisää greippisiivut ja lusikoi niiden päälle cevicheä. Viimeistele korianterinlehdillä.