Fenkolin- ja sinapinsiemenet paahtuvat uunissa rapsahtavan herkullisiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + 30 min
Helppo
Fenkolilohi
Ainesosat
700
g
kirjolohifilee
1⁄2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1
rkl
sinappia
1
rkl
(rypsi)öljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1⁄2
rkl
sinapinsiemeniä
Lisäksi
1
fenkoli
2
rkl
(rypsi)öljyä
1⁄2
sitruunan mehu
1
tl
sokeria
1⁄2
tl
suolaa
(1
sitruuna)
Vaiheet
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta lohifilee pellille. Pyyhi kalan pinta.
- Halkaise sitruuna. Purista sitruunasta mehu. Levitä puolet mehusta fileelle. Suolaa kala.
- Sekoita sinappi ja öljy. Levitä seos fileen päälle. Ripottele päälle fenkolin- ja sinapinsiemenet.
- Leikkaa fenkolista kuivat päät pois. Leikkaa fenkoli kapeiksi lohkoiksi. Poista kovat kantapalat.
- Levitä fenkolit uunipellille. Sekoita öljy, loppu sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta kastike fenkolien päälle.
- Kuumenna uunin grillivastus. Kypsennä kalaa ja fenkoleita noin 5 minuuttia. Varo, ettei leivinpaperi osu vastukseen. Säädä uunin lämpö 200 asteeseen. Nosta pelti uunin keskitasolle. Jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.