Fenkolin- ja sinapinsiemenet paahtuvat uunissa rapsahtavan herkullisiksi.
Fenkolilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta lohifilee pellille. Pyyhi kalan pinta.
- Halkaise sitruuna. Purista sitruunasta mehu. Levitä puolet mehusta fileelle. Suolaa kala.
- Sekoita sinappi ja öljy. Levitä seos fileen päälle. Ripottele päälle fenkolin- ja sinapinsiemenet.
- Leikkaa fenkolista kuivat päät pois. Leikkaa fenkoli kapeiksi lohkoiksi. Poista kovat kantapalat.
- Levitä fenkolit uunipellille. Sekoita öljy, loppu sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta kastike fenkolien päälle.
- Kuumenna uunin grillivastus. Kypsennä kalaa ja fenkoleita noin 5 minuuttia. Varo, ettei leivinpaperi osu vastukseen. Säädä uunin lämpö 200 asteeseen. Nosta pelti uunin keskitasolle. Jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.