Paista kesäiseen fish & chipsiin keitettyjä pieniä kesäperunoita. Leivitetyt kalafileet paistuvat muurikan keskellä kun perunat odottavat reunoilla lämpimässä.
Fish and chips muurikassa
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen.
-
Leikkaa kala nahattomaksi ja ruodottomaksi tai nypi ruodot pihdeillä. Taputtele kala kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet suupaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
-
Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Laita kalat lautaselle odottamaan.
-
Valmista perunat. Paloittele ne halutessasi. Laita ½ dl öljyä muurikan keskelle. Paista perunoita muurikassa sekoitellen, kunnes ne saavat kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta perunat etikalla ja suolalla ja siirrä muurikan reunoille.
-
Lisää ½ dl öljyä muurikan keskelle. Kypsennä leivitettyjä kalapaloja öljyssä 2–3 minuuttia molemmin puolin.
-
Tee murskatut minttuherneet (ohje alla). Tarjoa kalat ja perunat lämpimien herneiden ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki Tee annokseen lisäksi tartarkastike sekoittamalla täysmajoneesiin maustekurkkukuutioita, pikkukapriksia, sinappia ja ruohosipulia. Viimeistele kastike sitruunamehulla.
Murskatut minttuherneet
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä herneitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/5 dl vettä) 3 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Lisää voi kattilaan herneiden joukkoon ja soseuta seos sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi.
-
Hienonna minttu ja sekoita se mausteiden kanssa tahnaan. Tarjoa heti tai pidä minttuherneet lämpiminä folion alla.