Italialaistyyppinen kalapata kypsyy meheväksi tomaattikastikkeessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 minuuttia
Keskivaikea
Gratinoitu kalapata italialaisittain
Ainesosat
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
tl
sokeria
2
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
1/2
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
suolaa
mustapippuria
400
g
seitifileetä
Päälle
2
ps
valmista perunamuusijauhetta
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää pataan oliivit, tomaattikuutiot ja sulatetut seitipalat. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia tai kunnes seiti on melkein kypsää. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa.
- Tee kastikkeen hautuessa muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen, maitoon tai kasvisliemeen. Laita kastike uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi. Nosta vuoka 250-asteisen uunin ylätasolle. Anna paistua noin 5 minuuttia tai kunnes muusi saa hieman väriä. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kera.
Vinkki! Lisää pataan halutessasi kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja paprika sopivat hyvin makumaailmaan.