
Kaprikset antavat sopivasti potkua salaattiin.
Grillattu lohi ja fenkoli-retiisisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi lohifileen pinta ja ripottele päälle suola. Anna kalan suolaantua huoneenlämmössä noin puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia.
- Pese fenkoli ja retiisit. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja lohko retiisit. Silppua tilli. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunan mehu.
- Sekoita sitruunamehun joukkoon kuoriraaste, oliiviöljy, kaprikset ja kaprisliemi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja pippuri. Kaada kastike kasvisten päälle. Anna marinoitua noin 30 minuuttia.
- Pyyhi lohifileestä suola.
- Kuumenna grilli kuumaksi. Nosta filee kypsymään nahkapuoli grilliritilälle päin. Kypsennä kalaa ensin kovassa lämmössä, jotta nahkasta tulee rapea. Säädä sitten kaasugrillin lämpöä pienemmälle tai siirrä filee hiiligrillin ritilän reunalle epäsuoraan lämpöön. Anna kalan kypsyä paksuuden mukaan 15–20 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsää, sisältä jopa hieman raakaa.
- Nosta filee reunalliseen tarjoiluastiaan. Kaada kasvikset liemineen kalan päälle. Kalan voi tarjota heti tai antaa liemen marinoida kalaa puolisen tuntia tai pidempäänkin.
- Koristele kala ennen tarjoilua tillillä ja rouhi pintaan pippuria ja lisää sormisuolaa tarvittaessa.
Vinkki! Jos haluat oikaista, osta valmis lämminsavulohifilee ja tarjoa salaatti erikseen.