Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
13:11 | 16.7.2015

Grillikalapata

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tähän pataan voit lisätä myös kypsiä, kevyesti grillattuja varhaisperunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Grillikalapata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
kalafileitä (esim. ahvenia, lohta, siikaa tai kuhaa)
Liemi
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
5
dl
tomaattimehua
2
dl
kasvis- tai kalalientä
Kasvikset
3
salottisipuli
2
pientä porkkanaa
1
purjo
(1 pieni fenkoli)
1
paprika
1
pieni kukkakaali
1
dl
herneitä
Lisäksi
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3-4
rakuunanoksaa
3-4
lehtipersiljanoksaa
(2 dl kuohukermaa)

Vaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan keskilämmölle.
  2. Tee liemi (grillin keittolevyllä). Kuori ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa 2-3 minuuttia. Lisää valkoviini, tomaattimehu ja kalaliemi. Jätä poreilemaan hiljaiselle tulelle.
  3. Kuori sipulit ja porkkanat, puhdista purjo (ja siisti fenkoli). Grillaa sipuleita, porkkanoita, purjoa (ja fenkolia) 3-4 minuuttia. Paloittele ne pataan ja hauduta noin 10 minuuttia. Puolita paprika ja halkaise kukkakaali. Grillaa niihin väriä ja paloittele pienemmiksi paloiksi pataan. Hauduta vielä noin 10 minuutttia.
  4. Kun kasvikset ovat kypsiä, grillaa kalafileiden pinta nopeasti grillin täydellä teholla. Lisää kalat ja herneet pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna yrtit joukkoon. Kiehauta pikaisesti, mutta älä keitä. Halutessasi voit viimeistellä padan kuohukermalla ennen kiehauttamista. Tarjoa heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kala
kalapata
Grillikalapata
Touch of Taste: Pataruoat
päivän katiska
30 minuuttia
grillaus

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini