Mehevä haukimureke valmistuu hetkessä, kun sen kypsentää mikroaaltouunissa. Tarjoa lisukkeena Skånen perunoita.
Hauki-wasabimureke
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa ruodoton haukifilee reiluiksi paloiksi. Laita murekkeen aineet monitoimikoneen kulhoon. Hienonna tasaiseksi massaksi.
- Lusikoi massa litran vetoiseen pitkään lasi- tai kartonkivuokaan. Kypsennä mureketta mikroaaltouunissa (600 w) noin 10 minuuttia eli kunnes murekemassa on hyytynyt kiinteäksi. Anna murekkeen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
- VINKKI Voit kypsentää murekkeen myös 200-asteisessa uunissa, noin 1 tunti alatasolla foliolla peitettynä.
Skånen perunat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi. Paloittele sipuli pieniksi palasiksi.
- Lisää kasariin ruokaöljy ja kuumenna. Lisää joukkoon sipuli ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti.
- Lisää kerma ja hauduta noin 20 minuuttia. Lorauta lopuksi vesi tai maito ja jatka hauduttamista kunnes perunat ovat kypsyneet.
- Lisää lopuksi suola ja pippuri ja saksi joukkoon reilusti ruohosipulia ja lehtipersiljaa.