Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio

Mehevä haukimureke valmistuu hetkessä, kun sen kypsentää mikroaaltouunissa. Tarjoa lisukkeena Skånen perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 viipaletta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hauki-wasabimureke

Ainekset

600
g
nahatonta haukifileetä
2
kananmunaa
2
dl
(ruoka)kermaa
1
limetinmehu
1
rkl
wasabia
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Leikkaa ruodoton haukifilee reiluiksi paloiksi. Laita murekkeen aineet monitoimikoneen kulhoon. Hienonna tasaiseksi massaksi.
  2. Lusikoi massa litran vetoiseen pitkään lasi- tai kartonkivuokaan. Kypsennä mureketta mikroaaltouunissa (600 w) noin 10 minuuttia eli kunnes murekemassa on hyytynyt kiinteäksi. Anna murekkeen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
  3. VINKKI Voit kypsentää murekkeen myös 200-asteisessa uunissa, noin 1 tunti alatasolla foliolla peitettynä.

Skånen perunat

Ainekset

800
g
kiinteitä perunoita
1
sipuli
4
rkl
öljyä
4
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa tai vettä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
ruohosipulia
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi. Paloittele sipuli pieniksi palasiksi.
  2. Lisää kasariin ruokaöljy ja kuumenna. Lisää joukkoon sipuli ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää kerma ja hauduta noin 20 minuuttia. Lorauta lopuksi vesi tai maito ja jatka hauduttamista kunnes perunat ovat kypsyneet.
  4. Lisää lopuksi  suola ja pippuri ja saksi joukkoon reilusti ruohosipulia ja lehtipersiljaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salottisipuli, kokojyväsinappi ja sienet maustavat karitsanjauhelihapihvit superherkullisiksi. Lisukkeeksi sopii lämmin ruusukaalisalaatti, joka pyörähtää kattilan kautta pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapihvit ja lämmin ruusukaalisalaatti

Ainekset

500
g
karitsanjauhelihaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
suppilovahveroita tai mustatorvisieniä (tai 1 dl kuivattuja)
1
dl
kermaa
1
viipale vehnäpaahtoleipää
1
kananmuna
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
n. 2
rkl
voita paistamiseen
Ruusukaalisalaatti
600
g
ruusukaalia
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1
dl
puolukoita
Sinappikerma
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna salotti- ja valkosipulit. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Paista sipuleita ja sieniä pannussa voissa pari minuuttia.
  2. Laita kerma kulhoon ja murenna leipä joukkoon. Lisää muna, sieni-sipuliseos, sinappi, suola ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kovat kannat pois ja keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kaalit kattilaan.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Paista ne voissa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  5. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti. Laita ne ruusukaalikattilaan. Lisää voi, sokeri ja suola. Kuumenna, sekoita puolukat joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
  6. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Tarjoa pihvien kastikkeena.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena ja piparjuuritahna antavat graavatulle lohelle upean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 minuuttia + 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenagraavattu lohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
tl
roseepippureita
2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
dl
granaattiomenan siemeniä
4
rkl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Nypi lohesta ruodot. Puolita filee pitkittäin tai poikittain. Rouhi roseepippurit karkeasti. Ripottele pippuri, suola ja sokeri kalan lihapuolelle.
  2. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Murskaa osa siemenistä esimerkiksi perunasurvimella. Sekoita piparjuuri joukkoon. Levitä seos fileepaloille ja paina kalapalat yhteen lihaisat puolet vastakkain.
  3. Kääri kala tiiviisti kelmuun ja anna graavautua pienen painon alla jääkaapissa vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Kommentit (0)