Piparjuuri antaa potkua haukipihveille. Tuhdin sitruunaiset perunat raikastavat kokonaisuuden.
Haukipihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa haukifilee nahattomiksi annospaloiksi. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja pippuri. Pyörittele haukipalat jauhoissa.
- Kuumenna voi paistinpannussa ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia. Käännä palat ja lisää pannuun raastettu piparjuuri. Jatka paistamista noin kaksi minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsää. Tarjoa sitruunaperunoiden kanssa.
Sitruunaperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja lohko perunat kahdeksaan osaan. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa sen ohuesta keltaisesta kuoriosasta kuorimaveitsellä mahdollisimman isoja suikaleita. Laita kuorisuikaleet ja 1 tlsuolaa perunoiden keitinveteen ja keitä perunat kypsiksi.
- Purista sitruunasta mehu ja sekoita se smetanaan. Lisää ½ tl suolaa ja pippuri. Hienonna persilja ja yhdistä se smetanan kanssa kypsiin perunoihin.
(15 min + kypsennys 15 min)