Haukimurekepihveistä syntyvät kesän parhaat hampurilaiset. Haukifileet on helppo jauhaa tehosekoittimessa niin, että pienet ruodot katoavat massaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 pihviä
30 min
Helppo
Haukipurilaiset
Ainesosat
600
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1
muna
1
rkl
perunajauhoja
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
chilijauhetta
1½
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
rkl
sweet chili -kastiketta
LISÄKSI
6
hampurilaissämpylää
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tomaattia
salaattia
Vaiheet
-
Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.
-
Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.
-
Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.
-
Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.
-
Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.
-
Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.
-
Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.
-
Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.