Haukipihvit voi tarjota esimerkiksi paahtoperunoiden, ranskankerman ja mädin kanssa.
Haukiwallenberg
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa haukifilee kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kalat ja kerma pakastimeen 30 minuutiksi.
-
Laita haukikuutiot, munat ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Käynnistä laite ja lisää jääkylmä kerma ohuena nauhana. Lisää lopuksi ranskankerma ja sinappi. Hienonna tilli joukkoon, mutta älä enää soseuta.
-
Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.
-
Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat väriä, noin 20 sekuntia molemmin puolin. Nosta pihvit uunivuokaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä.
Onpa kuivan näköisiä haukipihvejä. Wallenbergaren kanssa noilla koppuroilla ei ole mitään tekemistä. Wallenbergaressa on kananmunasta vain keltuaisia. Valkuainen tekee taikinasta liian kovan. Wallenbergaressa on paljon, siis PALJON kermaa eli se ei ole mikään terveyspihvi. Wallenbergaren taikinan tulee olla lähes moussea, ei tuollaista kokkareista. Voisiko arvon reseptinkirjoittelijat lakata käyttämästä sellaisia vakiintuneita nimiä kuten wallenbergare tai carbonara, jos uudella tekeleellä ei ole mitään tekemistä sellaisen kanssa? Vai odotammeko että joku ulkomainen ruokalehti tekee hienon "aidon karjalanpiirakkareseptin", jossa piirakan pohja on tehty batattiviipaleesta ja peitetty granaattiomenan siemenillä?
Aika monimutkainen versio haukipihveistä. Hyvä kuitenkin että jos sitruunan ja dijonin jättää pois pärjää kotimaisilla raaka-aineilla kun yleensä nämä ohjeet on kopioitu jostain ulkolaisilta ruokasivustoilta ja raaka-aineet sen mukaan. Kiva olisi kun reseptit julkaistaisiin kotimaisilla raaka-aineilla ja sesongin mukaan. No joo , kaupat myy parsaa sesonkituotteena kun meillä on metrin hanki ja parsakausi kesäkuun toisella viikolla. Tähän aikaan oikeasti syödään varastoperunaa,juureksia,sipulia,jään alta pyydettyä kalaa kuten haukea,ahventa,madetta sekä kuivattuja sieniä,pakastemarjoja jne.