Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Bisous de France! Oikaisijan bouillabaisse tehdään lämminsavulohesta.
 

Jos teet keiton alkupalaksi, siitä riittää hyvin jopa kahdeksalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Helppo bouillabaisse

Ainekset

1
fenkoli
½
purjoa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
cayennepippuria
2
valkosipulinkynttä
2
dl
valkoviiniä
1
tl
suolaa
2
prk (à 400g)
tomaattimurskaa
1
rkl
hunajaa
100
g
katkarapuja
200
g
lämminsavulohta
TARJOILUUN
ranskankermaa
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkolista kanta pois. Puolita ja siivuta fenkoli. Leikkaa purjosta pois uloimmat, tummanvihreät osat. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhdo kerrosten väleistä. Viipaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne.
  2. Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota fenkolia, purjoa ja cayennepippuria, kunnes vihannekset pehmentyvät eli noin seitsemän minuuttia. Lisää viini, valkosipulin kynnet ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska ja hunaja. Keitä kymmenen minuuttia.
  3. Lisää katkaravut ja anna niiden sulaa eli keitä vielä noin kaksi minuuttia. Soseuta kuuma keitto sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Jaa keitto lautasille. Nosta savulohi päälle. Koristele ranskankermalla ja lehtipersiljalla.

Kommentit (4)

Muuten hyvältä vaikuttava ohje!

Ohjeen valmistusaineista puuttuu purjo mutta työvaiheiden kohdalla puhutaan kuitenkin purjosta.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, purjo löytyy nyt myös ainesluettelosta!

Käyttäjä20274
Seuraa 
Liittynyt26.1.2020

Johdannossa ja aineslistassa puhutaan lämminsavulohesta mutta lopuksi keittoon lisätään kylmäsavulohta, jota ei ole aineksissa

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, varmasti kumpi vain sopii soppaan. Tämän vuoksi virhe lienee tapahtunutkin! Korjaan ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhdistä pohjoisten vesien pullukat silakat ja Provencen rantojen värikkäät vihannekset. Tämä silakkalaatikko päihittää mehevyydellään kaikki aiemmin maistamasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen silakkalaatikko

Ainekset

400
g
silakkafileitä
½ + ½
tl
suolaa
noin ¼
tl
mustapippuria myllystä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
2
pihvitomaattia
½ + ½
dl
oliiviöljyä
¼–½
ruukkua
tuoretta timjamia
1
sitruunan mehu
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista silakoista selkäruodot ja laita fileet isolle lautaselle. Ripottele niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprika noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Viipaloi tomaatit.
  3. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista paprikoita ja munakoisoa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Ripota niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria ja siirrä talouspaperille valumaan. Paista sipulirenkaat öljyssä nopeasti molemmin puolin.
  4. Hienonna timjami. Lado silakat, vihannekset ja timjami vuorotellen uunivuokaan. Lisää sitruunamehu ja öljy vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunissa 20–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhden pannun haukiruoka. Paista ensin kala ja keitä sitten kastike samassa pannussa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu haukifilee ja veriappelsiinikastike

Ainekset

600
g
haukifileetä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
2
rkl
voita
2
rkl
kapriksia
2
dl
kermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
kalaliemikuutiota
1
veriappelsiini
¼
ruukkua
ruohosipulia
1
ps (300 g)
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Aseta filee kalan kylki lautaa vasten. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan y-ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruodot.
  2. Sekoita jauhot, suola ja kuivattu persilja lautasella ja jauhota fileet seoksessa. Paista kala voissa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, 2–3 minuuttia/puoli. Siirrä lautaselle ja peitä foliolla.
  3. Paista kapriksia samassa pannussa muutama sekunti, lisää kerma ja sinappi, murenna liemikuutio joukkoon. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Purista appelsiinin mehu ja hienonna ruohosipuli. Vispaa mehu kastikkeeseen. Lisää kalat, pavut ja ruohosipuli. Anna hautua vielä 3–5 minuuttia, kunnes pavut sulavat. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuhasta valmistettu curry saa säilötyistä kirsikkatomaateista herkullisen pohjan. Tarjoa curry riisin tai pehmeän leivän kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-tomaatticurry

Ainekset

600
g
ruodotonta kuhafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
2
tlk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
prk (200 g)
kookoskermaa
1
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala jääkylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Jaa kahdeksaan palaan ja ripottele suola paloille.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista currytahnaa öljyssä noin minuutti. Lisää tomaatit ja kookoskerma ja anna kiehahtaa.
  3. Siirrä pannu pois levyltä. Laita kalat kastikkeeseen ja peitä kannella. Anna kalan kypsyä kannen alla 5–10 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys ja revi thaibasilika koristeeksi. Tarjoa curry riisin tai pehmeän leivän kanssa.

Kommentit (1)

as

tuntuu herkulliselta ja todella helpolta ohjeelta.  tätä teen heti viikonloppuna.