Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
13:15 | 8.12.2020

Helppo jogurttilohi

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Lämpimän mausteinen jogurttilohi on päivitys takavuosien suosikista, smetanalohesta. Marokkolainen ras el hanout -mausteseos tuo loheen kivan säväyksen.

Moni muistaa uunilohen, jossa lohifilee peitellään smetanaan ja kypsennetään uunissa. Lopputulos on herkullinen mutta joskus myös turhan raskas.

Kokeile seuraavaksi tätä: leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi ja upota pariksi tunniksi jogurttimarinadiin jääkaappiin. Jogurtin kevyt happo antaa rasvaiseen kalaan raikkaan maun.

Voit maustaa jogurtin makusi mukaan. Oheisessa ohjeessa joukkoon ripautetaan aromikasta ras el hanout -mausteseosta, jossa maistuvat paprika, korianteri ja kardemumma.

Uunin sijaan nahattomat lohifileepalat on helppo paistaa pannulla, kun ylimääräinen jogurtti on kevyesti pyyhkäisty pois. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kalan maustuminen 4 h
Helppo

Helppo jogurttilohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
nahatonta lohifileetä
1
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
2
kevätsipulia
PAISTAMISEEN
3
rkl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Leikkaa lohi neljään palaan ja laita ne laakeaan astiaan. Hiero pintaan suola.

  2. Sekoita kulhossa jogurtti ja ras el hanout -mausteseos keskenään. Levitä seos kalapalojen pinnalle ja sivuille. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia. Voit myös laittaa kalan maustumaan edellisenä päivänä.

  3. Pyyhi pois ylimääräinen jogurtti. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa ja paista lohipaloja 5–6 minuuttia välillä käännellen.

  4. Laita jogurttilohet lautasille ja suikaloi päälle kevätsipulia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
Lohi
jogurttilohi
30 minuuttia

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Karitsapullat

Hansin maa-artisokkakeitto

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini