Lämpimän mausteinen jogurttilohi on päivitys takavuosien suosikista, smetanalohesta. Marokkolainen ras el hanout -mausteseos tuo loheen kivan säväyksen.
Moni muistaa uunilohen, jossa lohifilee peitellään smetanaan ja kypsennetään uunissa. Lopputulos on herkullinen mutta joskus myös turhan raskas.
Kokeile seuraavaksi tätä: leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi ja upota pariksi tunniksi jogurttimarinadiin jääkaappiin. Jogurtin kevyt happo antaa rasvaiseen kalaan raikkaan maun.
Voit maustaa jogurtin makusi mukaan. Oheisessa ohjeessa joukkoon ripautetaan aromikasta ras el hanout -mausteseosta, jossa maistuvat paprika, korianteri ja kardemumma.
Uunin sijaan nahattomat lohifileepalat on helppo paistaa pannulla, kun ylimääräinen jogurtti on kevyesti pyyhkäisty pois. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti.
Helppo jogurttilohi
Ainesosat
Vaiheet
-
Leikkaa lohi neljään palaan ja laita ne laakeaan astiaan. Hiero pintaan suola.
-
Sekoita kulhossa jogurtti ja ras el hanout -mausteseos keskenään. Levitä seos kalapalojen pinnalle ja sivuille. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia. Voit myös laittaa kalan maustumaan edellisenä päivänä.
-
Pyyhi pois ylimääräinen jogurtti. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa ja paista lohipaloja 5–6 minuuttia välillä käännellen.
-
Laita jogurttilohet lautasille ja suikaloi päälle kevätsipulia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.