
Rapeaksi fritattua kalaa, tartarkastiketta ja punasipulia. Alankomaiden fish and chips -annos tunnetaan myös nimellä uiva hollantilainen. Tällä kertaa se valmistetaan hauesta.
Hollantilainen fish and chips
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa fileet ruodottomiksi, noin 4 cm x 10 cm:n paloiksi. Mausta suolalla.
-
Yhdistä kulhossa jauhot, kivennäisvesi, maito, hienonnettu tilli ja suola. Anna taikinan tekeytyä ja kalan maustua sillä aikaa, kun teet tartar-kastikkeen (ks. ohje alla).
-
Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa.
-
Laita kalapalat taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja laske kalat varovasti kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Valuta hetki talouspaperilla.
-
Laita kalapuikot, tartar-kastiketta, suikaloitua sipulia ja makeaa sinappia sämpylöiden väliin, tarjoile heti. Halutessasi lisää annoksiin paistettuja ranskiksia.
Tillitartarkastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna tilli, sipulinvarret ja kurkku. Laita ne, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja sokeri kulhoon, sekoita hyvin.