Lempeä uunilohi ja yrteillä pilkutettu perunamuusi ovat lohturuokaa parhaimmillaan. Lohen pintaan sipaistaan hunajaa ja voita, jotka antavat kalan pintaan hieman väriä uunipaiston aikana.
Hunajainen uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Mausta lohen pinta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita valkosipulisilppu lohen päälle hunajan ja voinokareiden kanssa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lohi saa jäädä hieman pinkiksi sisältä. Viimeistele yrteillä.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta piparjuuri. Yhdistä ne ranskankerman kanssa. Mausta seos sokerilla, suolalla ja sitruunamehulla.
-
Irrottele lohi halutessasi pieniksi paloiksi. Tarjoa kastikkeen, muusin, marinoidun punasipulin, mädin ja tillin kanssa. Lisäkkeeksi sopivat salaattipinaatti tai keitetyt, vihreät kasvikset.
Marinoitu sipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipuli. Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. Yhdistä etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Anna maustua 5 minuuttia.
- Valuta etikkaseos pois. Tarjoa sipulit lohen kanssa.
Yrtti-sitruuna-perunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele perunat. Kuori valkosipulit. Laita ne suolalla maustettuun kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia.
- Valuta perunoista vesi pois. Lisää joukkoon ranskankerma, yrtit sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste. Soseuta perunat. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä tai maidolla. Mausta suolalla.