
Kesäinen kesäkurpitsasta tehty ”pasta” ja jättiravut on tyylikäs pikkuruoka tai alkupala. Helpoiten saat kesäkurpitsan leikattu spiraali-tai julienneleikkurilla, mutta myös kuorimaveitsi ajaa asian.
Jättiravut ja pistaasipestozoodles
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin pistaasipesto (ks. ohje).
-
Leikkaa kesäkurpitsasta suikaleita spiraali-, mandoliini- tai julienneleikkurilla. Voit myös leikata kesäkurpitsan veitsellä tulitikunohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
-
Taputtele ravut kuiviksi talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna lehtipersilja.
-
Kuumenna öljy ja voi isossa pannussa. Paista rapuja noin minuutti. Lisää valkosipulit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ravut ovat kypsiä. Nosta liedeltä. Lisää mausteet, lehtipersilja, sitruunan kuoriraaste ja mehu.
-
Kuumenna öljy toisessa pannussa. Paista kesäkurpitsoja käännellen noin 1 minuutti. Älä paista liikaa, jotta kesäkurpitsa ei kypsy liikaa vaan jää napakaksi.
-
Annostele lautasille pikapaistettuja kesäkurpitsasuikaleita, pistaasipestoa ja rapuja.
Pistaasipesto
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese limetti, raasta sen kuori ja purista 2 tl mehua.
-
aita parmesaani, valkosipuli, limetin kuoriraaste ja mehu, pistaasit, yrtinoksat ja suola tehosekoittimeen. Lisää osa öljystä. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että tahna on hieman rakeista, mutta kuitenkin kesäkurpitsaan hyvin sekoittuvaa.