Paellassa olennaista on laadukas, pyöreäjyväinen riisi ja hyvät mausteet. Käytettävän kalan ja äyriäiset voi oikein hyvin napata mukaan kaupan pakastealtaasta.
Kala-äyriäispaella
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna sipuli. Leikkaa paprika kuutioiksi. Kuumenna öljy kannellisessa, isossa paistinpannussa tai kasarissa, ja paista sipulia ja paprikaa pari minuuttia. Lisää riisi, tomaattipyree ja mausteet, ja jatka paistamista toiset pari minuuttia.
-
Kuumenna kalaliemi kattilassa. Laita jäiset kalakuutiot kiehuvaan liemeen kypsymään 2–3 minuutiksi. Nosta kalakuutiot reikäkauhalla liemestä pois.
-
Lisää valkoviini pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää seuraavaksi kalojen kypsennykseen käytetty kalaliemi pannulle. Anna paellan kypsyä noin 10 minuuttia kannen alla, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.
-
Hienonna valkosipuli ja sekoita majoneesin joukkoon.
-
Kun riisi on lähes kypsää lisää joukkoon herneet, ravut ja simpukat. Sekoita varovasti ja anna kuumentua kannen alla pari minuuttia. Lisää lopuksi kalakuutiot varovasti joukkoon, jotta ne pysyvät ehjinä.
-
Leikkaa sitruuna lohkoiksi pinnalle ja tarjoa paella valkosipulimajoneesin kanssa.