Fenkoli-anisöljy on näiden vartaiden juju. Kokeile öljyä myös muun grillikalan kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Keskivaikea
Kala-äyriäisvartaat
Ainesosat
200
g
siikaa, kuhaa tai turskaa (nahattomana fileenä)
8
kampasimpukkaa
12
tiikeriravun pyrstöä
Fenkoli-anisöljy
2
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
aniksensiemeniä
2
rkl
oliiviöljyä
1/8
tl
suolaa
(2 rkl anislikööriä)
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
1
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
4
varrastikkua
Vaiheet
- Keitä ensin anisriisi ja fenkoli-teeliemi (ks. ohjeet alla). Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 10 minuuttia.
- Tee fenkoli-anisöljy. Paahda fenkolin- ja aniksensiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Murskaa siemenet huhmaressa oliiviöljyn, suolan ja halutessasi anisliköörin kera.
- Kuutioi kalafilee. Puolita kampasimpukat. Pujota kalapaloja ja äyriäisiä vuorotellen vartaisiin.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista vartaat nopeasti, 1 minuutti kummaltakin puolelta. Sivele ne fenkoli-anisöljyllä.
- Hienonna päälle rakuunaa.
Anisriisi
Ainesosat
8
dl
vettä
3
dl
täysjyväriisiä
3
tähtianista
1/4
tl
suolaa
1
fenkoli
20
kirsikkatomaattia
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi, anikset ja suola. Hauduta alhaisella lämmöllä 35 minuuttia.
- Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja ne lisää riisin joukkoon. Puolita tomaatit mukaan.
- Mausta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.(4 annosta, 5 min + kypsennys 35min)
Vihreätee-fenkoliliemi
Ainesosat
1
fenkoli
1
tl
matcha-vihreäteejauhetta (esim. Keiko tai Forsman)
5
dl
vettä
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tähtianis
1/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Paloittele fenkoli kattilaan. Lisää muut ainekset teejauhetta lukuun ottamatta. Keitä 20 minuuttia alhaisella lämmöllä.
- Lisää teejauhe ja anna hautua 5 minuuttia. Siivilöi juotava liemikuppeihin ja tarjoa vartaiden kera.(10 min + haudutus 20 min)