Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 739 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Tuplaleivitetyt kalapuikot pesevät mennen tullen pakastealtaasta ongitut puikot. Ja valmistuvat alle puolessa tunnissa, samalla kun pistät perunat kiehumaan tai veneperunat uuniin paahtumaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapuikot

Ainekset

600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa tai turskaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
2
dl
tilli-jogurttikastiketta (ohje ohessa)
sitruunalohkoja
salaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin tilli-jogurttikastike.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Japanilainen panko on tähän ohjeeseen ehdottomasti parasta, siitä tulee kevyt ja rapea pinta.
  3. Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  4. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala pankojauhoissa tai korppujauhoissa. Japanilaiset pankojauhot tuottavat erityisen rapean kuoren. Niiden rakenne on karkea, ja ne eivät ime itseensä rasvaa, kuten hienompijakoiset jauhot. Niitä myydään isoissa marketeissa.
  5. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.
  6. Tarjoa kalapuikot jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

Vinkki: Tarjoa kalapuikot vaihteeksi tacojen välissä!

Tilli-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
3
rkl
hienonnettua tilliä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita jogurtti, tilli ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat kalapuikot.

Kommentit (3)

Vierailija

Mihin ne mausteet laitetaan?

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Tämä on ikivanha tapa leivittää, en edes tunne muita tapoja.

Vierailija

Kaikki leivitetty eli paneroitu on roskaruokaa,jauhoja ja rasvaa.ja vielä tuplaleivitetty,huh huh.vähänkin terveyttään ajatteleva jättää paneroidut tuotteet hankkimatta,sitäpaitsi kallista jos ostaa valmiina,itse kalaa on minimaalisen vähän ja hinta kova.

Kala on hyvää,terveellistä ja edullista,miksi pilata se paneroimalla.kalaa voi käyttää monella eri tavalla.pitkälti riippuu siitä mitä kalaa hankkii,erilaisia valmistustapoja ja ruokia löytyy vaikka kuinka.

Suomessa jauhoja tungetaan joka paikkaan,makkaroista lähtien.aikoinaan saksalainen ryhmä kävi tutustumassa leikkeletehtaaseen ja ihmettelivät että leipomoonko olivat tulleet kun näkivät miten massaan tungettiin vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yrttitarha tupsahti salaattiin! Tabboulehista inspiroitunut salaatti on raikas, kevyt ja tulvii yrttejä. Ruokakaura antaa kylläisyyden tunteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen kauratabbouleh

Ainekset

3
dl
ruokakauraa (esim. Fazer)
2
ruukkua lehtipersiljaa
2
ruukkua minttua
1
ruukku tilliä
3
luumutomaattia
2
avomaankurkkua
150
g
retiisejä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
iso sitruuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sumakkia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 minuuttia) ja anna sen vetäytyä kattilassa 10 minuuttia.

  2. Hienonna yrtit kulhoon. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Valuta kikherneet. Sekoita ainekset keskenään.

  3. Purista sitruunasta mehu. Sekoita se öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi.

  4. Sekoita kaura ja kastike salaattiin. Tarjoa rieskan tai pitaleipien kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Sienipasta on täynnä makuja. Reseptin tärkein vaihe on sienten paistaminen. Sienet täytyy paistaa huolellisesti, jotta ne eivät jää vetisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Metsäsienipasta

Ainekset

l (noin 400 g)
puhdistettuja metsäsieniä (tatteja, kantarelleja, mustia torvisieniä, kehnäsieniä)
2–3
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
2
banaanisalottisipulia
2
valkosipulinkynttä
5
vartta timjamia
2
rkl
voita
dl
valkoviiniä tai loraus kuivaa sherryä
400
g
tagliatellea
karkeaa merisuolaa
2
dl
kuohukermaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Viipaloi sienet isoiksi paloiksi ja lisää kuivalle kuumalle pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle. Lisää timjamin lehdet ja 1 rkl voita. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää valkoviini ja paista, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Laita pastavesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Lisää sienten joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.
  6. Hienonna lehtipersilja. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeeseen ja ota toinen kauhallinen talteen. Valuta pasta lävikössä, kaada pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää ruokalusikallinen voita ja kaada joukkoon keitinvettä samalla sekoittaen, kunnes pastan koostumus on irtonainen ja pinta kauniin kiiltävä. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoa heti. Voit raastaa päälle vielä parmesaania.

Kommentit (0)