Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 648 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Tuplaleivitetyt kalapuikot pesevät mennen tullen pakastealtaasta ongitut puikot. Ja valmistuvat alle puolessa tunnissa, samalla kun pistät perunat kiehumaan tai veneperunat uuniin paahtumaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapuikot

Ainekset

600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa tai turskaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
2
dl
tilli-jogurttikastiketta (ohje ohessa)
sitruunalohkoja
salaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin tilli-jogurttikastike.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Japanilainen panko on tähän ohjeeseen ehdottomasti parasta, siitä tulee kevyt ja rapea pinta.
  3. Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  4. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala pankojauhoissa tai korppujauhoissa. Japanilaiset pankojauhot tuottavat erityisen rapean kuoren. Niiden rakenne on karkea, ja ne eivät ime itseensä rasvaa, kuten hienompijakoiset jauhot. Niitä myydään isoissa marketeissa.
  5. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.
  6. Tarjoa kalapuikot jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

Vinkki: Tarjoa kalapuikot vaihteeksi tacojen välissä!

Tilli-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
3
rkl
hienonnettua tilliä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita jogurtti, tilli ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat kalapuikot.

Kommentit (3)

Vierailija

Mihin ne mausteet laitetaan?

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Tämä on ikivanha tapa leivittää, en edes tunne muita tapoja.

Vierailija

Kaikki leivitetty eli paneroitu on roskaruokaa,jauhoja ja rasvaa.ja vielä tuplaleivitetty,huh huh.vähänkin terveyttään ajatteleva jättää paneroidut tuotteet hankkimatta,sitäpaitsi kallista jos ostaa valmiina,itse kalaa on minimaalisen vähän ja hinta kova.

Kala on hyvää,terveellistä ja edullista,miksi pilata se paneroimalla.kalaa voi käyttää monella eri tavalla.pitkälti riippuu siitä mitä kalaa hankkii,erilaisia valmistustapoja ja ruokia löytyy vaikka kuinka.

Suomessa jauhoja tungetaan joka paikkaan,makkaroista lähtien.aikoinaan saksalainen ryhmä kävi tutustumassa leikkeletehtaaseen ja ihmettelivät että leipomoonko olivat tulleet kun näkivät miten massaan tungettiin vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kylmäsavulohipiirakka saa ihanan kuohkean täytteen ricottajuustosta ja ranskankermasta. Helppo perunataikina valmistuu sekoittamalla.

Lohipiirakka maistuu mainiosti myös jääkaappikylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ricottapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
1
dl
perunahiutaleita
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
vettä
Täyte
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
2
munaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
Viimeistelyyn
1
rku
tilliä saksittuna
1
rs
versoseosta (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita perunahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon vesi ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin tunti.
  3. Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa ricotta, ranskankerma, munat, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Jatka paistamista uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
  5. Viimeistele saksitulla tillillä ja versoseoksella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Rakastetut uuniperunat maistuvat herkuilta katkaraputäytteen ja tomaattisalsan kanssa. Pellillisellä uuniperunoita ruokit helposti isonkin porukan ja täytteiden määrä on helppo tuplata tai triplata. 

Huom! Perunoita ei tarvitse eikä kannatakaan kääriä folioon, sillä ilman sitä kuori kypsyy ihanan rapeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja katkaraputäyte

Ainekset

8
(à 150 g)
Rosamunda-perunaa
Katkaraputäyte
1
ps (180 g)
kuorittuja isoja katkarapuja (MSC)
100
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
turkkilaista jugurttia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele kuoreen reikiä haarukalla. Nosta perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä perunoita 200asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla. Voit sammuttaa uunin ja jättää perunat jälkilämmölle odottamaan tarjoilua.
  2. Valmista katkaraputäyte ja tomaattisalsa. Sulata katkaravut. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Sekoita salsan ainekset.
  4. Tarjoa täytteet uuniperunoiden kanssa.

Vinkki! Täytteeksi sopii myös avokadodippi, jonka ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena sopii täydellisesti harissalla ja tahinilla maustettuun munakoisopannuun. Tarjoa pannu salaattina tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-munakoisopannu

Ainekset

1
granaattiomena
1
dl
+ 2 rkl öliiviöljyä
1
rkl
tahinia
1
rkl
hunajaa
½
rkl
harissatahnaa
1
tl
suolaa
1
munakoiso
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Irrota granaattiomenasta siemenet. Lusikoi puolet siemenistä suljettavaan pussiin ja kauli pussin yli niin, että niistä irtoaa mehu. Siivilöi mehu kulhoon. Lisää 1 dl öljyä, tahini, hunaja, harissa ja suola.
  2. Leikkaa munakoisot suupaloiksi. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti ja laita sivuun. Lisää pannuun 2 rkl öljyä ja paista munakoisot ruskeiksi ja pehmeiksi, 5–10 minuuttia.
  3. Hienonna persilja. Sekoita munakoisot, persilja ja pähkinät granaattiomenaseokseen. Tarjoa esimerkiksi paahdetun pitaleivän kanssa.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Arkisessa nuudeliruoassa yhdistyy rapsakaksi tiristetty ja maustettu paneerjuusto sekä tahmea pähkinäsoosi. Vihanneksilla kruunattu ruoka valmistuu 20 minuutissa!

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2

Paneer-maapähkinänuudelit

Ainekset

1
pkt (225 g)
Apetina Paneer -juustoa
2
valkosipulin kynttä
4
cm pala
inkivääriä
150
g
sokeriherneitä
1/2
vihreä paprika
1/2
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
dl
maapähkinävoita
2
rkl
osterikastiketta
1/2
dl
vettä
150
g
nuudeleita
kevätsipulia
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuutioi paneer-juusto. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Suikaloi sokeriherneet pituussuunnassa tikuiksi. Suikaloi paprika ohuesti.
  2. Yhdistä kookosmaito, maapähkinävoi, osterikastike ja vesi isossa lasissa.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Lisää kuutioidut paneer-juustot pannulle ja ruskista noin 4 minuuttia. Lisää mukaan valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki. Kaada maapähkinävoikastike pannulle.
  5. Sekoita maapähkinävoi ja kookosmaito pannulla sileäksi. Kiehauta. Alenna lämpöä ja lisää paprikat sekä puolet sokeriherneistä. Sekoita ja keitä minuutti koko ajan sekoittaen, jotta kastike sakenee. Tarkista maku ja nosta pois liedeltä.
  6. Kun nuudelit ovat kypsyneet, valuta ne ja kääntele mukaan maapähkinäkastikkeeseen. Jaa kahteen kulhoon.
  7. Viimeistele lopuilla sokerihernesuikaleilla, hienonnetulla kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.