Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 744 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Tuplaleivitetyt kalapuikot pesevät mennen tullen pakastealtaasta ongitut puikot. Ja valmistuvat alle puolessa tunnissa, samalla kun pistät perunat kiehumaan tai veneperunat uuniin paahtumaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapuikot

Ainekset

600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa tai turskaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
2
dl
tilli-jogurttikastiketta (ohje ohessa)
sitruunalohkoja
salaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin tilli-jogurttikastike.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Japanilainen panko on tähän ohjeeseen ehdottomasti parasta, siitä tulee kevyt ja rapea pinta.
  3. Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  4. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala pankojauhoissa tai korppujauhoissa. Japanilaiset pankojauhot tuottavat erityisen rapean kuoren. Niiden rakenne on karkea, ja ne eivät ime itseensä rasvaa, kuten hienompijakoiset jauhot. Niitä myydään isoissa marketeissa.
  5. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.
  6. Tarjoa kalapuikot jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

Vinkki: Tarjoa kalapuikot vaihteeksi tacojen välissä!

Tilli-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
3
rkl
hienonnettua tilliä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita jogurtti, tilli ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat kalapuikot.

Kommentit (3)

Vierailija

Mihin ne mausteet laitetaan?

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Tämä on ikivanha tapa leivittää, en edes tunne muita tapoja.

Vierailija

Kaikki leivitetty eli paneroitu on roskaruokaa,jauhoja ja rasvaa.ja vielä tuplaleivitetty,huh huh.vähänkin terveyttään ajatteleva jättää paneroidut tuotteet hankkimatta,sitäpaitsi kallista jos ostaa valmiina,itse kalaa on minimaalisen vähän ja hinta kova.

Kala on hyvää,terveellistä ja edullista,miksi pilata se paneroimalla.kalaa voi käyttää monella eri tavalla.pitkälti riippuu siitä mitä kalaa hankkii,erilaisia valmistustapoja ja ruokia löytyy vaikka kuinka.

Suomessa jauhoja tungetaan joka paikkaan,makkaroista lähtien.aikoinaan saksalainen ryhmä kävi tutustumassa leikkeletehtaaseen ja ihmettelivät että leipomoonko olivat tulleet kun näkivät miten massaan tungettiin vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.