Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 432 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Tuplaleivitetyt kalapuikot pesevät mennen tullen pakastealtaasta ongitut puikot. Ja valmistuvat alle puolessa tunnissa, samalla kun pistät perunat kiehumaan tai veneperunat uuniin paahtumaan.

 

Annoksia
3-4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapuikot

Ainekset

600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa tai turskaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
2
dl
tilli-jogurttikastiketta (ohje ohessa)
sitruunalohkoja
salaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin tilli-jogurttikastike.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Japanilainen panko on tähän ohjeeseen ehdottomasti parasta, siitä tulee kevyt ja rapea pinta.
  3. Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  4. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala pankojauhoissa tai korppujauhoissa. Japanilaiset pankojauhot tuottavat erityisen rapean kuoren. Niiden rakenne on karkea, ja ne eivät ime itseensä rasvaa, kuten hienompijakoiset jauhot. Niitä myydään isoissa marketeissa.
  5. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.
  6. Tarjoa kalapuikot jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

Vinkki: Tarjoa kalapuikot vaihteeksi tacojen välissä!

Tilli-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
3
rkl
hienonnettua tilliä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita jogurtti, tilli ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat kalapuikot.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudelia ja nautaa vietnamilaisittain

Ainekset

1
rs
(300 g) naudan minuuttisuikaleita
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
riisinuudelia
1
iso paksoi-kaali tai ½ kiinankaalia
1
punainen chili
4
tähtianista
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
valkosipulikynttä
1
limetin mehu
1
ruukku minttua
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sweet chili -kastiketta
1
tl
kalakastiketta
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää riisinuudelit. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, peitä kannella ja anna nuudeleiden kypsyä 5 minuuttia. Valuta nuudelit.
  3. Hienonna kaali ja chili. Jauha tähtianikset morttelissa hienoksi.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihasuikaleita ja chiliä 2–3 minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä 2 minuuttia. Mausta tähtianiksella ja suolalla ja laita sivuun.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista limetin mehu ja hienonna minttu. Yhdistä kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Sekoita siivilöidyt riisinuudelit ja paistetut lihat joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kiinalaiset ovat keksineet paperin, ruudin ja kompassin. Ei siis ole ihme, että kiinalaisittain valmistettuna jauhelihakastikekin muuttuu aivan uudenlaiseksi – ja entistä paremmaksi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen jauhelihakastike

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (500 g)
maa-artisokkaa
1
ps (250 g)
vihreitä haricot- eli tarhapapujavihreitä hari
2
rkl
öljyä
3
dl
kanalientä
3
rkl
hoisin-kastiketta (esim. Spice Up)
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2
rkl
maissijauhoa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit. Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Pilko pavut neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipulit, sipulinvarret, maa-artisokkakuutiot ja pavut ja paista vielä 3 minuuttia. Lisää kanaliemi, hoisin -kastike, soijakastike ja seesamiöljy. Mausta neilikalla ja keitä kastiketta kasaan 8–10 minuuttia.
  3. Sekoita maissijauho pieneen vesitilkkaan. Kaada seos kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kiehauta. Tarjoa kastike riisin kanssa.

Vinkki Paahda koristeeksi 3 rkl seeseminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Annoksia
2-3 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto

Ainekset

1/2
Kpl
myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
3
Rkl
Oliiviöljyä
4
Dl
Vettä
N.1
Tl
Suolaa
Ripaus
Mustapippuria
2
Dl
Vispikermaa
4
Rkl
Sulatejuustoa
Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli.
Kuullota kurpitsaa ja sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kommentit (0)