Kuharullat maustetaan piparjuurella ja parmesaanilla ja tarjoillaan värikkäiden kurkumakasvisten kanssa.
Karkalin kuharullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa puoliksi ja mausta suolalla.
-
Raasta piparjuuri ja parmesaanijuusto. Molempia tarvitaan 4 ruokalusikallista. Ripottele raasteet fileiden pinnalle. Mausta pippurilla.
-
Rullaa fileet ja kiinnitä cocktailtikuilla.
-
Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää viini. Kuumenna kiehuvaksi. Laita kalarullat kattilaan, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai paahdettujen kasvisten kanssa.
Paahdetut kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Paloittele parsakaali, kesäkurpitsa ja sienet leivinpaperin päälle uunipellille. Viipaloi sipuli ja lisää pellille.
-
Purista sitruunasta mehu (¼ dl) ja sekoita mausteöljyn aineet keskenään. Kääntele öljy kasvisten joukkoon.
-
Paahda kasviksia uunissa noin 25 minuuttia.
Aivan suussasulavaa tuli. Parmesaanin, piparjuuren ja italialaisen valkoviinin liitto oli moitteeton. Vihannekset, parsakaalin, porkkanan ja perunan kiehautin merisuolavedessä. Kuhan keitinliemi toimi kastikkeena, johon lisäsin muutaman kapriksen. Tämänkin maanantain pelasti K-Citymarket, oman kylän kauppa ja sen upea kalatiski.