Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.
Pakastekasvikset ovat kiireessä hyvä ratkaisu. Esimerkiksi vokkivihannessekoitukset säästävät pilkkomisen vaivalta ja ovat sellaisenaan valmiita pannulle. Tällä kertaa niistä paistetaan herkullinen katkarapuvokki, joka maustetaan chilillä, limetillä ja kalakastikkeella.
Ruokaisuutensa vokki saa täysjyvänuudeleista, jotka keitetään nopeasti juuri ja juuri kypsiksi. Jotta nuudelit pysyisivät irtonaisina, ne on hyvä huuhtaista kylmällä vedellä, jolloin kypsyminen pysähtyy.
Voit muunnella ohjetta hyvin makusi mukaan. Kokeile katkarapujen tilalla suikaloitua tofua tai vaikka nyhtökauraa. Kalakastikkeen voit korvata pelkällä soijakastikkeella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Katkarapuvokki
Ainesosat
3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
1½
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria
Vaiheet
- Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
- Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
- Sekoita kastikeainekset yhteen.
- Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
- Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.