Ruotsalaisella runoilijalla Carl Michael Bellmanilla oli tapana lorauttaa pyttipannuun tilkka kermaa. Täyteläinen pyttis saa särmää paahdetuista fenkolinsiemenistä ja sitruunasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Kermainen lohipyttipannu
Ainesosat
600
g
lohta (500 g nahatonta)
8
keskikokoista kiinteää perunaa
4
pientä porkkanaa
200
g
juuriselleriä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1-2
rkl
voi-öljyseosta paistamiseen
1/2
purjoa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
tl
suolaa
1
tl
musta- tai valkopippuria
2
tl
sitruunan mehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Lisäksi
4
kananmunaa
sitruunalohkoja
tilliä
Vaiheet
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja juuriselleri. Keitä juureskuutioita suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa / 1 l vettä) noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois.
- Paahda siemenet kasvisten kiehuessa: Mittaa ne kuivaan kuumaan pannuun ja paahda noin 1 minuutti. Murskaa siemenet ja laita hetkeksi sivuun.
- Paista kiehautetut juureskuutiot rapeiksi ja kypsiksi voi-öljyseoksessa pannussa. Laita hetkeksi sivuun.
- Poista lohesta ruodot, nahka ja tarvittaessa vatsarasva. Kuutioi lohi. Hienonna purjo. Paista lohta ja purjoa pannussa 3-5 minuuttia. Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lisää peruna-juuresseos ja anna sen lämmetä. Mausta pyttipannu fenkolinsiemenillä, suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.
- Tarjoile lohipyttipannun kanssa paistettuja kananmunia tai uppomunia. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla ja tillisilpulla.