
Tamago sandon, japanilaisen munaleivän, maku vie suoraan leipätaivaaseen. Samalle lautaselle sopii raikas lohi-avokadosando, jossa lohi paahdetaan pinnalta kuten sushiravintoloissa.
Kerrosleivät japanilaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä munat pehmeän kypsiksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.
-
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon majoneesi.
-
Leikkaa lohi nahattomaksi. Ripottele suolaa ja seesaminsiemeniä molemmin puolin. Paista lohta pannulla tilkassa öljyä noin 30 sekuntia molemmin puolin. Nosta lohipala leikkuulaudalle ja puolita kahdeksi noin paahtoleivän kokoiseksi palaksi.
-
Puolita avokado ja poista kivi. Kuori ja leikkaa puolikkaat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Purista päälle sitruunamehua.
-
Voitele 4 leipäviipaletta majoneesilla. Lado kahdelle viipaleista avokadoa ohueksi kerrokseksi viuhkamaisesti. Nosta lohipalat avokadon päälle ja jaa salaatinlehdet lohen päälle. Paina toiset leipäviipaleet kanneksi.
-
Kuori munat. Jaa kaalisalaatti kahdelle leipäviipaleelle ja levitä niin, että viipale peittyy. Kaalisalaattia saa olla leivällä runsaasti. Paina lusikalla keskelle leipää kananmunalle sopiva kolo. Laita muna koloon ja paina toinen leipäviipale kevyesti päälle.
-
Leikkaa leivät puoliksi. Mausta munien leikkuupinnat ripauksella suolaa. Hienonna ruohosipuli ja ripottele munasandoille.