Kimchi-hapankaali antaa katkarapunuudeleille paitsi tulisen ja hapokkaan aromikasta makua myös auttaa raudan imeytymisessä. Hapankaali lienee rautaa edistävistä fermentoiduista kasviksista tutuin. Korealaisen kimchin makuisen hapankaalin voit korvata tavallisella hapankaalilla ja maustaa wokin tulisella sriracha-chilikastikkeella.
Kimchi-katkarapu-nuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä. Valuta katkaravuista liemi.
-
Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Sulata pakastetut pavut tai herneet pikaisesti mikrossa.
-
Kuumenna öljy pannulla. Lisää purjo ja hapankaali. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää katkaravut, nuudelit ja pavut tai herneet. Mausta limemehulla, soijalla, sokerilla tai hunajalla ja seesaminsiemenöljyllä. Paista 5–10 minuuttia.
-
Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele paistos hienonnetulla korianterilla ja seesaminsiemenillä.